Voor welke vervoermiddelen is een verzekering verplicht?

vakantie
Hacked By XwoLfTn
23 januari 2017
Geen reuzenpanda maar hond of kat? Dit kost je huisdierverzekering
21 april 2017
motorverzekering

Voor welke vervoermiddelen is een verzekering verplicht?

Als voor een vervoermiddel een kentekenplaat verplicht is, dan is een verzekering ook verplicht. Je moet dan op zijn minst een WA-verzekering afsluiten. Want dan ben je verzekerd voor de schade die jij met je vervoermiddel bij een ander veroorzaakt. Of je ook verzekerd wilt zijn voor eigen schade, mag je zelf weten.

Personenauto

Dat je een personenauto moet verzekeren, weet vrijwel iedereen. Maar weet je ook dat je dat verplicht bent, zodra de auto op jouw naam staat? Dat moet zelfs als hij gewoon bij jou voor de deur staat op de openbare weg en je gaat er niet mee rijden. Een autoverzekering regel je gemakkelijk en snel bij Randstad Financieel Adviesgroep.

Aanhangwagens

Ook aanhangwagens moeten een kenteken hebben. Tot 750 kilo krijgen ze hetzelfde kenteken als het trekkende voertuig. De aanhangwagen is dan meeverzekerd met je autoverzekering, maar alleen voor schade die je aan anderen hebt veroorzaakt. Voor schade aan de aanhanger zelf ben je dus niet verzekerd. Voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kilo is een aparte verzekering verplicht.

Bestelauto

Voor een bestelauto met een grijs kenteken kun je geen particuliere autoverzekering afsluiten als je de auto bedrijfsmatig gebruikt. Dit is het geval als je de auto bijvoorbeeld gebruikt voor het vervoer van gereedschap of spullen die je voor je werk gebruikt.

Heb je een bestelauto met grijs kenteken voor privégebruik dan kun je soms toch een particuliere autoverzekering afsluiten.

Motorfiets/Motorscooter

Ook voor een motor of motorscooter is een kenteken verplicht en dus een verzekering.

Andere voertuigen die je moet verzekeren

Denk bijvoorbeeld aan een bromfiets, driewielig motorrijtuig, E-bikeboard, elektrische fiets met ondersteuning tot 25 kilometer per uur, elektrische scooterstep of gehandicaptenvoertuig met motor. Een compleet overzicht van alle voertuigen waarvoor een verzekering verplicht is vind je hier. Zo zie je snel en gemakkelijk of je je vervoermiddel wel of niet moet verzekeren.