Hacked By XwoLfTn

Bescherm je auto tegen diefstal
17 januari 2017
motorverzekering
Voor welke vervoermiddelen is een verzekering verplicht?
23 februari 2017
vakantie

Reis naar Gambia geannuleerd? Dit krijg je vergoed

De politieke situatie in Gambia is de laatste dagen erg onrustig. De huidige president heeft de verkiezingen verloren, maar weigerde op te stappen. Omliggende landen overwegen zelfs militair ingrijpen. Geen situatie dus om veilig van je vakantie te genieten. De Nederlandse overheid adviseert daarom alleen naar Gambia te reizen als dit noodzakelijk is. Vorige week zijn veel toeristen al teruggehaald door de touroperators. Heb jij ook een vakantie naar Gambia geboekt? Of was je al in Gambia en moest je noodgedwongen je vakantie afbreken? Wij vertellen je wat je vergoed krijgt en van wie.

Calamiteitenfonds bij negatief reisadvies

Heb je je vakantie naar Gambia geboekt bij een organisatie die is aangesloten bij het Calamiteitenfonds? Dan heb je een bijdrage van € 2,50 betaald voor dit fonds. En daardoor krijg je in dit soort situaties je reissom vergoed vanuit het Calamiteitenfonds. Weet je niet zeker of je reisorganisatie hierbij is aangesloten? Dit kun je gelukkig eenvoudig checken. Misschien heb je al iets van je reisorganisatie gehoord. Zo niet, bel ze dan even om te bespreken hoe je kunt annuleren. Moest je noodgedwongen eerder naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de vakantiedagen die je hebt gemist van het Calamiteitenfonds.

annuleringsverzekering betaalt meestal niets

Is je reisorganisatie niet aangesloten bij dit fonds? Dan lijkt het logisch dat je annuleringsverzekering de kosten van je geannuleerde vakantie vergoedt. Maar de meeste annuleringsverzekeringen vergoeden niets als er sprake is van een negatief reisadvies. De annuleringsverzekering keert vooral uit als er iets met jou of je familie aan de hand is.