Wat is er leuker om een vakantieland aan te raden waar jezelf bent geweest: Belize?

Frankrijk
4 juni 2018
Schade verhalen op het waarborgfonds
28 juni 2018

Belize een land dat ligt aan de oostelijke kust van Midden-Amerika en grenst in het noorden aan Mexico. Belize heeft een prachtige natuur en cultuur, azuurblauwe zeeën, gezellige dorpjes en altijd heerlijk weer. Belize, niet zo bekend, maar zo mooi en echt de moeite waard om er een keer op vakantie te gaan.

Cultuur

Vroeger leefden er meer dan een miljoen Maya’s in Belize. De geschiedenis van de Maya’s kun je in heel het land terugzien. Voor cultuur bezoek je bijvoorbeeld de Maya ruïnes als Xunantunich en Lamanai. Wil je actie met cultuur combineren dan kun je de ATM-tour doen, Actun Tunichil Muknal, een grot die ligt in een natuurreservaat. Tijdens deze tour ga je samen met de gids zwemmen door een grot, daarna klim je tegen de stroming van de rivier omhoog. Prachtige open ruimtes wisselen zich af met nauwe openingen waar u zich doorheen moet wurmen. Aan het eind vind je nog overblijfselen van de offers van de Maya’s, waaronder skeletten en potten. Een unieke ervaring!

 

Natuur

Belize heeft een prachtige natuur. U kunt overnachten midden in het regenwoud en apen, tapirs, toekans en krokodillen spotten! Belize kent ook een aantal mooie nationale parken. Het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary wordt ook wel het jaguarwoud genoemd. Het is het enige beschermde jaguar reservaat ter wereld. In het beschermde natuurgebied vind je ook watervallen, wandelpaden, een diversiteit aan vogelsoorten en natuurlijk veel wildlife. Je kunt er naast jaguars ook poema’s, tapirs, brulapen, slagen en wilde katten tegenkomen!

 

Snorkelen en duiken

Belize is een paradijs voor snorkelaars en duikers. Ontdek kleurrijk koraal, tropische vissen, rifhaaien, verpleegsterhaaien en dolfijnen! Belize is zowel geschikt voor de beginnende als de ervaren duiker. Bekende plekken om te snorkelen en te duiken zijn Shark Ray Alley, Hol Chan Marine Reserve en the Great Blue Hole een onderwatergrot, een van de meest bijzondere duikspots ter wereld.

 

Ontspannen

Belize telt heel veel eilanden die ook wel bekend staan als ‘cayes’. De eilanden kun je makkelijk per watertaxi bereiken. Je kunt er snorkelen, duiken, vissen, zwemmen en nog veel meer! Heerlijk ontspannen aan de tropische stranden met azuurblauwe zeeën. Bezoek dorpjes met gezellige restaurantjes, winkeltjes en barretjes. De Caribische sfeer zie je overal terug!

 

Het weer

In Belize is in principe het gehele jaar door heerlijk weer. De gemiddelde temperatuur in de zomer is rond de 31 graden. In de wintermaanden is het ook heerlijk vertoeven in Belize met een gemiddelde temperatuur rond de 27 tot 29 graden.

 

Wilt u een keer op vakantie naar Belize, laat u door Connyreizen adviseren. Zij kan u nog veel meer vertellen over dit mooie land en voor u een onvergetelijke vakantie uitzoeken.

 

www.connyreizen.nl
T. 06 – 20 90 81 89
E. conny@mijnreiskennis.nl