[2022] Had jij in 2021 een bijbaantje? Laat geen geld liggen
7 maart 2022
Stijgende energieprijzen: 4 vragen én antwoorden
5 april 2022

Rome is één groot openluchtmuseum waar je op elke hoek van de straat wel met historische bezienswaardigheden wordt geconfronteerd. Het fraaie oude decor camoufleert echter een zeer jong en kloppend hart: trendy en levendig…La Dolce Vita (het Goede Leven) op zijn best.

Het beroemde Colosseum, de Trevifontein en de Spaanse Trappen. Dit is nog maar een kleine opsomming van de bezienswaardigheden die je tegen zult komen tijdens je stedentrip in Rome. In deze Italiaanse stad is zoveel te zien en zoveel te beleven. Vergeet tijdens je weekendje Rome niet om regelmatig een pauze in te lassen op een van de terrasjes aan de Piazza Navona. Met een cappuccino en een Italiaanse gelato natuurlijk!

Het Colosseum
Het Colosseum is hét symbool van het oude Rome en mag je daarom zeker niet missen tijdens je citytrip. Dit grote amfitheater stamt uit de eerste eeuw na Christus en was het grootste amfitheater in het hele Romeinse Rijk. Regelmatig werden hier gladiatorengevechten en theatervoorstellingen gehouden. Het bouwwerk ziet er niet meer uit zoals het er in zijn glorietijd uitzag, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend. Het Colosseum is ook niet voor niets opgenomen in de lijst van de zeven wereldwonderen.

Het Forum Romanum
In het Forum Romanum duik je pas echt de geschiedenis van de stad in. Tussen al die ruïnes van klassieke Romeinse gebouwen krijg je een goed beeld van de manier waarop de oude Romeinen leefden en bouwden. Er staan heel wat eeuwenoude zuilen en muren en dankzij de infobordjes bij de verschillende gebouwen en met een beetje fantasie waan je je zo in de klassieke oudheid.

De Trevi Fontein
De Trevi Fontein, naar een ontwerp van de beroemde Bernini, is misschien wel de bekendste fontein ter wereld. De fontein is een imposant kunstwerk gemaakt uit wit marmer waarin helderblauw water stroomt. Gooi ook zeker een muntje in de fontein (met je rechterhand over je linkerschouder), want dat zou betekenen dat je nog eens zal terugkeren naar de stad!

De wijk Trastevere
Trastevere is een van de mooiste buurten van Rome. Je loopt er rond op kasseistenen in smalle steegjes tussen kleurrijke gevels die versierd zijn met talloze bloembakken. Deze wijk ligt centraal in Rome, maar voelt toch eerder aan als een dorp dan als een hoofdstad. Het is de ideale plek om ’s avonds te komen dineren, want hier vind je de beste restaurantjes!

De Spaanse Trappen
De Spaanse Trappen van Rome zijn in vergelijking met de meeste andere bezienswaardigheden in Rome helemaal niet zo oud. De trappen werden pas in de 18de eeuw gebouwd en verbinden een kerk met het plein waar de Spaanse Ambassade te vinden is. Bovenaan de Spaanse Trappen heb je een mooi uitzicht over de stad. Opgelet; het is niet toegelaten om te zitten of eten op de trappen, hierop wordt streng gecontroleerd.

Het Pantheon
Het indrukwekkende Pantheon in Rome uit de tweede eeuw na Christus ligt verstopt tussen de gebouwen van een woonwijk. Eenmaal daar snap je meteen waarom de tempel wereldberoemd is. De tempel heeft een gigantische koepel, met in het midden een grote opening die voor natuurlijk licht in de tempel zorgt.

Piazza Navona
Het Piazza Navona is één van de gezelligste pleinen van Rome. Overdag staan hier allerlei kraampjes en straatartiesten die hun kunstwerken verkopen. Je vindt er ook veel restaurantjes waar je ’s avonds romantisch kunt dineren. Op het plein staat ook een prachtige fontein, de Fontana dei Quattro Fiumi, en een oude Egyptische obelisk. Bovendien ligt het plein centraal in de stad, waardoor je vanaf het Piazza Navona makkelijk naar het Pantheon of andere bezienswaardigheden kan wandelen.

IJssalon Giolitti
Er is keuze in overvloed als het gaat om lekkere restaurantjes waar je krokante pizza’s of lekkere pasta’s kan proberen, maar als het om echt Italiaans ijs gaat, is er eigenlijk maar één plek waar je heen kan: Giolitti is de ijssalon van Rome. Je kan hier het lekkerste ijs proeven. Voor de ijssalon staat er eigenlijk altijd wel een rij, maar dat komt misschien nog goed uit. Giolitti heeft namelijk zo veel verschillende soorten ijs dat je de wachttijd kan gebruiken om te beslissen welke smaken je precies witl proberen.

Een bezoek aan Vaticaanstad
Natuurlijk kun je Rome niet bezoeken zonder ook een bezoekje aan Vaticaanstad te maken. Deze ministaat is het hart van de katholieke kerk. Bezoek hier zeker de Sint-Pietersbasiliek, één van de mooiste gebouwen van Rome en ook hét symbool van het Vaticaan. Wandel ook de Vaticaanse musea binnen waar je werken van onder andere Da Vinci, Rafael en Caravaggio kan bewonderen en aanschouw ook zeker het meesterwerk van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel.

De Reismeiden helpen graag bij het boeken van een geweldige citytrip naar Rome

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl

https://www.facebook.com/deReisMeiden/