Studieschuld? Het moet makkelijker worden om een hypotheek te krijgen
2 december 2019
8 TIPS HOE JE GOEDKOOP OP VAKANTIE KAN GAAN!
4 januari 2020

Rode wijn over de jurk van je schoonmoeder, het tafelkleed in de fik tijdens het fonduen en je kinderen die bij de buren de kerstboom omverlopen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Óók tijdens de feestdagen. Daarom zetten we tips en de belangrijkste verzekeringen voor de feestdagen op een rij. 

Wees voorzichtig met vuur

Kaarsjes en openhaard aan, eindeloos kokkerellen en met het gezin fonduen. Heel gezellig allemaal. En oppassen geblazen natuurlijk. Want met al die vlammen is de kans op brand nét wat groter dan normaal. Een woonhuisverzekering is daarom geen overbodige luxe. Met deze verzekering is je huis verzekerd bij schade door onder meer brand, water en inbraak. Maar… voorkomen is beter dan genezen. Dus hup: zorg ervoor dat de fonduepan stabiel staat, zet waxinelichtjes niet te dicht bij de kerstversiering en maak van al je verlengsnoeren niet één lange snoer.

Leen spullen zonder zorgen  

Tijdens de feestdagen lenen heel wat mensen spullen van elkaar. Van gourmetstel tot fondueset en van Magimix tot extra servies. Leen jij ook spullen van iemand? En gaat er per ongeluk iets stuk door bijvoorbeeld brand of water? Dan wordt dit met een inboedelverzekering meestal verzekerd. Met deze verzekering zijn spullen in je huis verzekerd tegen onder meer diefstal en brand- en waterschade. Spullen van iemand anders horen daar ook bij.

Ga goed verzekerd op pad

De feestdagen vallen dit jaar gunstig voor werknemers. Kerst en Nieuwjaarsdag vallen namelijk op doordeweekse dagen. Je hoeft maar een paar dagen op te nemen om een hele week vrij te zijn. Staat er bij jou een korte trip op de planning voor die dagen? Dan is het slim om een reisverzekering af te sluiten. Zo weet je zeker dat je verzekerd bent als er wat gebeurt. Goed om te weten: als je de doorlopende reisverzekering van Aegon afsluit, ben je héél het jaar door verzekerd. Dit is al voordelig als je meer dan twee weken per jaar op reis gaat. 

Wees voorzichtig met vuurwerk

De ene is er groot fan van, de ander totaal niet: vuurwerk. Of je nu tot team #provuurwerk of tot team #antivuurwerk behoort, schade door vuurwerk voorkom je liever. Daarom een paar tips: 

  • Bewaar vuurwerk op een veilig plaats.
  • Draag een vuurwerkbril bij het afsteken. Deze kun je kopen bij de vuurwerkhandels.
  • Steek vuurwerk af op een veilige plek, buiten bereik van mensen, auto’s en huizen.
  • Steek vuurwerk, dat niet is afgegaan, niet nogmaals aan.
  • Gebruik een lont bij het afsteken en geen aansteker of lucifers.