8 TIPS HOE JE GOEDKOOP OP VAKANTIE KAN GAAN!

Verzekeringen en feestdagen: zo zit het!
2 december 2019
De fiets van de zaak 2020 komt eraan: zo werkt het
5 januari 2020

December is een dure maand voor iedereen geweest. Wil jij geld besparen maar toch op vakantie? De ReisMeiden hebben handige tips om met weinig geld toch te reizen!

Tip 1. Vermijd reizen in het hoogseizoen
Als je gebonden bent aan schoolvakanties is dit een stuk lastiger, maar als het even kan, reis dan buiten het hoogseizoen (of ga voor een goedkope last minute). Voor Europa valt het hoogseizoen in juli en augustus (zomervakantie), voor winterzonbestemmingen zijn dat de maanden december en januari (kerstvakantie). Ook kunnen in de voorjaarsvakantie, meikvakantie en herfstvakantie de prijzen hoger liggen.

Tip 2. Reis naar goedkopere landen
Montenegro, Albanië of Polen: het zijn misschien niet de eerste landen waar je aan denkt, maar je gaat er wel voordelig naartoe op vakantie. Ook in deze landen vind je strand, zon, cultuur, lekker eten en vriendelijke, lokale mensen.

Tip 3. Leef als een local
Wil je een super goedkope vakantie, leef dan zo min mogelijk als een toerist en zoveel mogelijk als local. Eet dus in dat achterafstraatje, vermijd de rode toeristenbussen, gebruik het openbaar vervoer en maak nieuwe vrienden!

Tip 4. Maak gebruik van een citypass Stedentrip?
Kijk of de stad waar je naartoe gaat een citypass heeft. De meeste steden hebben citypasses voor 24, 48 of 72 uur waarin je onbeperkt met het openbaar vervoer kan reizen en gratis of met korting musea en andere bezienswaardigheden kunt bezoeken. Veel steden bieden free walking tours aan, waarin een local je op basis van een niet-verplichte donatie de leukste plekjes van de stad laat zien.

Tip 5. Kook zelf!
Uit eten gaan op reis is natuurlijk heerlijk en je leert zo de (eet)cultuur van een land kennen. Maar elke dag een restaurant bezoeken, kan behoorlijk in de papieren lopen. Zelf koken betekent simpelweg geld besparen. Daarbij is er niets leuker dan boodschappen doen op de lokale markt of in de plaatselijke supermarkt.

Tip 6. Ga zelf op avontuur
Meegaan met een georganiseerde tour kan relaxed zijn, zeker als je de bestemming niet kent. Maar, zelf eropuit trekken en het avontuur opzoeken kan je een hoop geld besparen en is meestal wel zo leuk. Regel lokaal transport, pak een fiets of ga wandelen als een bezienswaardigheid dichtbij is.

Tip 7. Vakantie in eigen land
Ontdek hoe leuk Nederland is: prachtige natuurgebieden, fraaie steden en bijzondere stranden zijn dichterbij dan je denkt! Ga lekker fietsen of trek de natuur in en kom wat meer te weten over alle mooie plekjes in eigen land.

Tip 8. Boek op tijd
Op het laatste moment een vakantie boeken, kan heel voordelig zijn. Maar als je bepaalde wensen hebt, met een heel gezin op vakantie gaan of aan het hoogseizoen gebonden bent, wordt dat een stuk lastiger. Boek in het vroegboekseizoen, zoals dat wordt genoemd. Dit is de periode waarin je flinke kortingen kunt scoren.