Record huizenprijzen maken nieuwsgierig naar verzilvermogelijkheden
1 oktober 2021
geld
Nederlanders geven voor het eerst meer uit dan voor de coronacrisis
1 oktober 2021

Na een boot is een auto misschien wel de slechtste investering die je kunt doen. Een nieuwe auto kan de eerste paar jaar maar zo de helft minder waard worden. Dit is een belangrijke reden om te kiezen voor een occasion. Je betaalt veel minder en rijdt toch in een relatief jonge auto. En zo zijn er nog wel een paar redenen waarom tweedehands auto’s populairder zijn dan ooit. Zo bespaar je niet alleen op de aanschafkosten ook de premie van een autoverzekering is een stuk lager dan bij een gloednieuwe auto. 

Verzekering tweedehands auto voordeliger

Als je een auto nieuw koopt dan verzeker je die meestal all-risk om alles vergoed te krijgen als er iets gebeurt. Je wil je auto ‘zo goed als nieuw’ houden. Sterker nog; als je geld leent om een nieuwe of bijna nieuwe auto te kopen is het vaak verplicht om deze meest complete verzekering af te sluiten. Het spreekt voor zich dat de premie dan ook hoger is. Meestal kiezen mensen met een auto ouder dan 5 jaar voor beperkt casco (WA-plus) en met een auto vanaf 10 jaar voor een WA-verzekering.

Welke autoverzekering?

Je hebt de tweedehands bolide van je dromen gevonden. Je kunt niet wachten om er mee de weg op te gaan. Maar dan moet je eerst een autoverzekering afsluiten. Welke voor jou geschikt is ligt aan een paar factoren. Om te beginnen het type en de leeftijd van de auto. Voor een kleinere en lichte auto betaal je minder premie. Dit omdat statistieken uitwijzen dat grote en snelle auto’s eerder en meer schade veroorzaken. Ook je schadevrije jaren en de manier warrop jij je auto gebruikt is van invloed op de dekking die bij je past. Let er wel op dat verschillende verzekeraars eigen voorwaarden hanteren.