Tips om thuis fit blijven

Last van depressie of stress tijdens de coronacrisis? Hier kan je terecht
1 mei 2020
Autorondreizen door Europa
9 juni 2020

Of je in deze tijd nou met de familie of alleen thuis zit, het is best een uitdaging fit te blijven op die paar vierkante meter tussen je bankstel, keuken en tuinset.

De sportfanaat

‘Ik en mijn vriend hadden voor Corona al wat sportspullen in huis. Van de logeerkamer maken we nu een kleine sportkamer. Want gasten komen er voorlopig toch niet. Voor onze oefeningen hebben we een grote zware bal, weerstandsbanden en bokshandschoenen. Die handschoenen gaan elke dag even aan, want samen sparren blijft de lekkerste manier om je overtollige energie kwijt te raken. Nog een tip: heb je geen halters en gewichten? Gebruik dan gewoon een paar vijfliterflessen wasmiddel.’

De stappenteller

‘Ik móet er van mezelf gewoon een paar keer per dag uitbreken. En dan ga ik wandelen. Meestal in mijn eentje helaas, vanwege de social distance adviezen. AirPods in, podcast aan en lopen maar. Dankzij de stappenteller op mijn Fitbit-horloge voelt het als een wedstrijd tegen mezelf. Elke week een paar honderd extra stappen is mijn doel. Dat betekent dagelijks minstens 10.000. Mijn weekrecord staat nu op 90.000 stappen. Niet alleen vroeg in de ochtend of ’s avonds na het werk, maar bijvoorbeeld ook tussendoor tijdens lange videocalls, loop ik als het even kan een paar blokken om.’

Apps en abonnementen

‘Herkenbaar, dat gebruik van een app om jezelf scherp te houden’, vult één van de experts aan. ‘Ik heb daarom niet alleen wat gezonde apps aangeschaft, maar abonneerde me daarnaast ook op Fitchannel. Hier kan ik uit verschillende trainingen kiezen. Van circuitjes tot yoga en van boksen tot dansen. Deze dagelijkse workouts van het sportkanaal compenseren natuurlijk niet helemaal de twee hockeytrainingen en bootcamptraining die normaal op mijn programma staan, maar ik blijf er fit genoeg bij.’