Vorig jaar ruim 10% meer verkeersongevallen
8 november 2022
Crisis of niet: steeds meer Nederlanders kiezen voor dure smartphone
7 december 2022

Denk je aan Texas; dan denk je aan uitgestrekte olievelden, grote ranches en cowboys. En hoewel je zeker een bezoek moet brengen aan een traditionele rodeo, biedt Texas zoveel meer.
‘Big, bigger, biggest’. Als die slogan ergens op van toepassing is, dan is het wel op deze zuidelijke staat; na Alaska de grootste staat van de Verenigde Staten. Maar Texas is niet alleen groot, het is ook bijzonder veelzijdig. Uitgestrekte prairies met prachtige ranches, indrukwekkende woestijnen en de heerlijke stranden aan de zonnige Golfkust. Een vakantie in Texas is erg veelzijdig en zal je overweldigen!

Big Bend National Park
Dit park lig in het zuidwesten van Texas.  Dit natuurpark dankt zijn naam aan de grote bocht (‘big bend’) die de Rio Grande-rivier maakt op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico. Maak een spectaculaire kano- of raftingtocht over deze rivier. Big Bend National Park ligt in de Chihuahuan-woestijn en herbergt een grote diversiteit aan plant- en diersoorten, waarvan de honderden vogelsoorten veruit in de meerderheid zijn. De nachten in dit park zijn adembenemend, omdat de nachten in de woestijn heel donker zijn, waardoor de sterrenhemel in volle glorie is te aanschouwen.

Guadalupe Mountains National Park TexasTegen de grens met New Mexico, ligt een van Amerika’s onbekendste nationale parken: Guadalupe Mountains National Park. Hoewel er weinig voorzieningen zijn, loopt er door Guadalupe Mountains National Park ruim 128 kilometer aan (wandel)paden. Het park is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt: Guadalupe Peak is met 2.667 meter het hoogste punt van Texas.

Austin (de hoofdstad van Texas)
In Austin is een bezoek aan het Capitool een aanrader. Leer meer over de geschiedenis van het gebouw en de staat Texas van vriendelijke gidsen, terwijl je door het gebouw en de prachtige tuinen loopt. Tijdens de tour zul je o.a. horen over President Lyndon B. Johnson, die na de moord op John F. Kennedy het presidentschap op zich nam. Maak ook een rit met de dubbeldekker Hop On Hop Off bus, door het centrum van Austin. Onderweg vertellen chauffeurs/gidsen meer over Austin en wat populaire plekken zijn om uit te stappen en rond te kijken.De stad wordt ook wel de ‘live music capitol of the world’ genoemd. Er zijn veel leuke muziektentjes en er heerst een relaxte sfeer. Austin is ieder voorjaar het toneel van het culturele festival ‘South by Southwest’, waar meer dan tweeduizend artiesten optreden.

Dallas
Dallas vormt samen met Forth Worth een metropool. De stad ligt tussen een aantal meren en is een zeer moderne stad.
Je vindt hier een mix van moderne wolkenkrabbers en oude fraai gerestaureerde gebouwen, zoals de voormalige Texas School Book Depository. Van daaruit schoot Lee Harvey Oswald president John F. Kennedy dood.
Ook vind je hier het grootste stedelijke kunstdistrict van de Verenigde Staten, een ruim aanbod van luxe accommodaties, de beste winkels in het zuidwesten, uitstekende restaurants en vijftien verschillende uitgaansdistricten die elk een heel eigen speciale sfeer hebben.
De slogan van Dallas – Big Things Happen Here – omschrijft precies de dynamiek van een stad die gebouwd is op de pioniersgeest en grote dromen van weleer en nog steeds de sfeer ademt dat alles mogelijk is.

San Antonio
De exotische en kleurrijke stad is een smeltkroes van culturen, waar de straatnaamborden ooit drie talen hadden: Spaans, Engels en Duits. De stad dankt zijn multiculturele karakter aan de ligging nabij de Mexicaanse grens Een beroemde historische bezienswaardigheid die je niet mag missen is The Alamo, je krijgt hier een goed beeld van de geschiedenis van San Antonio.
Volg de ‘River Walk’ die loopt langs drie rivieren: Alamo in het oosten, Villita in het zuiden en St. Mary’s in het westen. Langs de wandelroute zijn talloze winkeltjes, barretjes en restaurants waar je de Spaanse en Mexicaanse sfeer kunt proeven.

Fort Worth Texas
Fort Worth, de stad van de Cowboys and Culture. Breng een bezoek aan het Fort Worth Stockyards Historic District, en beleef het Texas van honderd jaar geleden. Regelmatig worden hier grote evenementen en rodeo shows gehouden.
Tweemaal per dag is er een cattle drive, het drijven van de Texas Longhorns over de Exchange Avenue door de cowboys.
In het Fort Worth Stockyards Historic District ademt alles Texaanse cowboyhistorie. Saloons, rodeo’s, ranches en winkels waar je cowboylaarzen en cowboyhoeden kunt kopen. Fort Worth is ook de perfecte plek om de beroemde Tex-Mex en Texaanse barbecue te proberen.

Houston
Houston, ‘we have a problem’. De stad is onlosmakelijk verbonden met de ruimtevaart en als toerist kun je daar dan ook niet omheen. Een bezoek aan het Space Center kan zeker niet ontbreken. Je kunt een kijkje nemen achter de schermen van het NASA Johnson Space Center en alles te weten komen over het leven van een astronaut.
Houston staat bekend om haar vele toonaangevende musea, die bijna allemaal binnen het Museum District vallen. Behalve het Museum of Natural Science, kun je in dit deel van de stad ook een bezoek brengen aan het Museum of Fine Arts, The Health Museum en het Holocaust Museum. Onderdeel van het district is ook de Houston Zoo Dierentuin en de Universiteit.
Naast het centrum en het Museum District is het leuk een kijkje te nemen in één van de vele malls. De Texaanse stad staat bekend als ‘shopping paradise’. In veel winkels profiteer je als buitenlandse toerist van belastingvrij winkelen.

Fredericksburg
Fredericksburg is een verrassende plaats met een Duitse achtergrond in de Amerikaanse staat Texas. In het historische centrum schittert onder meer de Public Library, waar in totaal wel tachtig gebouwen en monumenten op de nationale lijst met historisch erfgoed staan.
Hier ontdek je eclectische, pittoreske winkels, antiekwinkels en musea zoals het Pioneer Museum en het Nationaal Museum van de Pacifische Oorlog. Wandel door de straten van het historische district van Fredericksburg.
Breng een bezoek aan Enchanted Rock State Natural Area, een grote, roze graniet pluton-rotsformatie.

Klimaat en beste tijd om te reizen
Vanwege de grootte van Texas kent de staat drie verschillende klimaten: droog en continentaal in het westen, subtropisch (met warme zomers en zachte winters) in het zuiden en maritiem (met een hoge luchtvochtigheid) in het oosten. De Texaanse zomers bereiken temperaturen boven de 30 graden. Texas is over het algemeen een bestemming die gedurende het hele jaar prima te bezoeken valt, hoewel het in sommige delen in de zomer erg heet kan zijn.

Vraag de ReisMeiden naar de mogelijkheden voor een rondreis door Texas. Wij helpen graag.

De ReisMeiden wensen alle lezers hele gezellige feestdagen toe.

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl

https://www.facebook.com/deReisMeiden/