Wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
2 oktober 2023
Voor deze verbouwingskosten kun je een renteloze lening aanvragen
31 oktober 2023

De ReisMeiden zijn op studiereis naar Sicilië geweest en hebben enorm genoten van dit bijzondere Italiaanse eiland.

Op Sicilië kun je genieten van cultuur, natuur, prachtig weer en culinaire verrassingen. Het hoogtepunt van het eiland is de vulkaan Etna; de grootste actieve vulkaan van Europa.
Sicilië heeft een Middellands zeeklimaat, zachte winters met een temperatuur rond de 10 graden Celsius. Heerlijke warme zomers, waar de temperatuur makkelijk kan oplopen tot boven de 30 graden Celsius, maar dankzij de Sahara wind voelt het altijd aangenaam.
Op de landkaart is Sicilië te herkennen als de voetbal naast de laars van Italië. Sicilië heeft een lange en bewogen geschiedenis. De sporen van de Grieken, Romeinen, Saracenen en Spanjaarden die hier overheersten, hebben het eiland een uniek karakter gegeven. Een rondreis op Sicilië onthult fascinerende inzichten in de verschillende beschavingen die hier hebben geleefd. Daarnaast is het eiland ook ideaal voor een ontspannen strandvakantie.

Bij de stad Agrigento vind je de Vallei van de Tempels met zeven tempels en ruïnes van verschillende heiligdommen bij elkaar. Van sommige tempels is niet veel meer over, maar er zijn er bij die bijna volledig bewaard zijn gebleven. Een voorbeeld hiervan is de Tempel van Concordia.

Een van de leukste plaatsjes is Taormina. Een pittoresk stadje vol met bezienswaardigheden. Een historisch centrum met mooie winkels en heerlijke restaurants. Bezoek ook het Teatro Greco-Romano. Dit is een theater gebouwd in de Griekse oudheid en door de Romeinen afgemaakt met bogen en pilaren om het te gebruiken voor gevechten. Vanuit het theater heb je een schitterend uitzicht over de Ionische Zee.

Palermo, de bruisende hoofdstad van Sicilië en een belangrijke havenstad met een culturele smeltkroes, wat zichtbaar is in de indrukwekkende kathedraal die in de loop der jaren vaak is gerestaureerd en uitgebreid. Bezoek een voorstelling in een van de theaters, het Teatro Massimo of het Teatro Politeama. Verder herbergt de stad tal van kerkjes en pleinen met prachtige fonteinen.
In het centrum zijn er een aantal food marktjes die je kunt bezoeken om de lokale keuken te proeven.
Ben je een fan van de beroemde films The Godfather, bezoek dan ook de stad Corleone. En ervaar de sfeer van de maffia. De stad is niet alleen bekend door de maffia cultuur, maar is ook een heel religieuze stad met meer dan 25 kerken en kloosters.

Een van de bekendste vulkanen van Europa is de Etna welke nog heel erg actief is. Om die reden is het niet altijd mogelijk de vulkaan te bezoeken. Als het mogelijk is, kun je de vulkaan te voet beklimmen. Maar je kunt er ook voor kiezen om met de kabelbaan te gaan, die brengt je vlak onder de kratermond. Vanaf hier geniet je van een adembenemend uitzicht over de omgeving.

De stad Catania ligt onder de rook van de Etna en wordt ook wel de stad van de vulkaan genoemd. Nadat de stad grotendeels verwoest was door een vulkaanuitbarsting en daarna ook nog door een zware aardbeving werd de stad herbouwd in de Siciliaanse barok stijl, die in het stadscentrum is te bewonderen en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
Ieder jaar vindt hier de grootste processie van Sicilië plaats ter ere van de beschermheilige van de stad Sant’Agata.

Is je interesse gewekt en overweeg je een vakantie naar Sicilië te boeken? De ReisMeiden delen graag hun ervaringen en bieden waardevolle tips om je reis onvergetelijk te maken.