Druk op openbare laadpalen voor elektrische auto’s neemt sterk toe
8 september 2021
lening
Waarom sparen nog steeds verstandig is
1 oktober 2021

Barcelona is de op een na grootste stad van Spanje, alleen de hoofdstad Madrid telt meer inwoners. De stad ligt aan de Middellandse Zee op ongeveer 120 kilometer ten zuiden van de Franse grens. Dat betekent dat het er doorgaans lekker weer is. De zee, het heuvelgebied Sierra de Collserola, de rivier de Llobregat en de rivier de Besós vormen de natuurlijke grenzen van Barcelona.
Het gastvrije en vrolijke karakter van zijn inwoners, de prachtige architectuur en het overheerlijke gastronomische aanbod trekt veel mensen van over de hele wereld aan. Barcelona is een van de mooiste steden van Europa en is de perfecte bestemming voor een stedentrip.
De stad is wereldwijd bekend door onder andere de voetbalclub FC Barcelona en de architect Antoni Gaudí. Ondanks de grote oppervlakte blijft Barcelona een stad van menselijk formaat. Het oude centrum, waar de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn, is bijvoorbeeld zeer goed te belopen.

Hoogtepunten
De absolute nummer 1 bezienswaardigheid van Barcelona is de Sagrada Família, oftewel de heilige kathedraal ontworpen door Antoni Gaudí. De onvoltooide kerk zal vermoedelijk in 2026 af zijn en mag absoluut niet ontbreken op uw stedentrip.

Park Guell is het beroemde park met de mozaïeken bankjes en de salamander.

Bezoek het Camp Nou stadion van voetbalclub FC Barcelona. Volg de rondleiding van de Camp Nou Experience Tour en zie de kleedkamers, de prijzenkast en alle onderdelen van het stadion. Of bezoek een voetbalwedstrijd van FC Barcelona.

Casa Batlló is een door Antoni Gaudí ontworpen appartementengebouw, volledig in de stijl van het Catalaans Modernisme. De vormen van het huis zijn gebaseerd op de legende van Joris en de draak. U zult zich verbazen over de vele prachtige details, kleuren en mozaïeken.

Een ander schitterend gebouw ontworpen door Antoni Gaudí is Casa Milà, ook wel bekend als ‘La Pedrera’. Vertaald betekent dit de ‘steengroeve’, vernoemd naar het ruige uiterlijk van het complex. Het dakterras met zijn bijzondere schoorstenen is meer dan een bezoek waard.

In de wijk La Ribera ligt het museum van Pablo Picasso. Het Museu Picasso heeft meer dan 4000 kunstwerken van de schilder, die een belangrijk deel van zijn leven in deze stad heeft gewoond.

Las Ramblas is de drukste straat van Barcelona met zijn bloemenstallen, platanen, straatmuzikanten en levende standbeelden. De Ramblas is de meest toeristische plek van de stad en de plek om souvenirs te vinden. Grenzend aan de Ramblas komt u bekende pleinen tegen als het gezellige Plaça Reial, het centrale Plaça de Catalunya en het Columbus standbeeld bij de haven.

Op het einde van de Ramblas, bij het standbeeld van Columbus, komt u aan bij de haven van Barcelona. In dit gebied treft u de jachthaven, kunt u een boottocht maken, vindt u het grote winkelcentrum Mare Magnum en het grootste aquarium van Europa l’Aquarium en u kunt met een kabelbaan over de haven.

De Barri Gòtic is de Gotische wijk in het historische centrum, met o.a. de kathedraal van Barcelona en bekende pleinen als Plaça Reial en Plaça Sant Jaume. Dwaal door de smalle toeristische straatjes in het historische stadscentrum vlakbij de Ramblas.

Op de top van de berg Montjuïc ligt het Castell de Montjuïc, het fort uit de 18e eeuw met een wrede geschiedenis. De leukste manier om te top te bereiken is met de Telefèric de Montjuïc, de kabelbaan richting het kasteel alwaar u een van de mooiste uitzichten van Barcelona zult krijgen.

Een van de populairste en verrassende manieren om de stad te ontdekken is per fiets. De stad heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden, zeker ook langs het strand. Huur zelf een fiets of ga mee op een fietstocht onder begeleiding van een inspirerende Nederlandstalige gids.

Bij je stedentrip hoort natuurlijk lekker eten buiten de deur. Barcelona mag zichzelf als een van de beste culinaire steden uit Spanje beschouwen. Met eigen gerechten zoals de Bomba de la Barceloneta, de mooiste en lekkerste voedselmarkten en sommige van de beste restaurants ter wereld, is dit is een echt walhalla voor foodliefhebbers.

Barcelona geniet door zijn bevoorrechte ligging aan de Middellandse Zee van zachte en droge winters, wisselvallige lentes en herfsten, en warme vochtige zomers. Een typisch Mediterraans klimaat. Het is vaak mooi weer en dat betekent veel kansen voor zowel bezoekers als inwoners om buiten te vertoeven. Het vele buitenleven is dan ook een belangrijk onderdeel in de levensstijl van de Spanjaarden.


Vraag de Reismeiden naar de mogelijkheden voor een stedentrip naar Barcelona!

De ReisMEIDEN

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl

https://www.facebook.com/deReisMeiden/