Overnachten in een boomhut, wie droomde er vroeger niet van een eigen boomhut?

Verlopen coronavoucher? Dit is wat je kan doen
6 april 2021
Helft elektrische stadsfietsen verzekerd
6 mei 2021

Hutten bouwen, iedereen heeft als kind wel een hut gebouwd. Met lakens over tafel en stoelen of met planken en stokken in de tuin. En stiekem gedroomd van een hut boven in de boom. Dat is nu mogelijk; een overnachting in een boomhut. Midden in de natuur, boven in een boom.

In de Nederlandse provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe vind je verschillende campings waar je een boomhut kunt huren, midden in de natuur waar je heerlijk kunt fietsen of wandelen.

Slapen in boomhutten wordt steeds populairder. Er is veel aanbod in Nederland, maar ook in het buitenland is het mogelijk een boomhut te huren om vakantie te vieren. Je hebt veel verschillende soorten boomhutten. Van een eenvoudige hut met alleen een bed tot volledig uitgeruste luxe suites met eigen sanitair en een jacuzzi. Je hebt hutjes van 1,5 meter boven de grond en je hebt hutten op grote hoogte. Eén ding hebben de boomhutten gemeen, je zit midden in de natuur tussen de bladeren en tjilpende vogels. Weg van alle lawaai en drukte. Geniet van de rust en een prachtig uitzicht.

Er zijn vele verschillende boomhut overnachtingen in Nederland te boeken. Eenzame boomhutten midden in de natuur, maar je hebt ook boomhutten op vakantieparken of campings.

Een boomhut huren bij een attractiepark of dierentuin. In Nederland kan dit onder andere bij de Efteling, Beekse Bergen en in het Dierenbos. Je combineert een bezoek aan pretpark of dierenpark met een overnachting in een boomhut.

Wat een mooi avontuur om met je gezin op vakantie te gaan in een boomhut. Een boomhut hoog in de boom met een slingerende hangbrug. Of een boomhut met een glijbaan. Vakantie vieren was dan ook nog nooit zo spannend en leuk. Een boomhut heeft veelal aparte slaapkamers die plek bieden aan een gezin, een keuken, badkamer, douche en toilet en een woonkamer. Afhankelijk van het type wat je boekt kan deze een luxe afwerking hebben met een flatscreen TV, vaatwasser en comfortabele stoelen en banken.

Wat is er romantischer dan met zijn twee te verblijven in een boomhut.

Je waant je Tarzan en Jane in een boomhut. Romantisch bubbelen in de jacuzzi op het terras.

’s Avonds naar de sterrenhemel kijken.  En je ’s morgens het ontbijt in een mandje via een touw omhoog hijst.

Ook in andere landen kan je overnachten in een boomhut. 

In Frankrijk is het aanbod in boomhutten ruim. Bijvoorbeeld een boomhut  gebouwd op 8 meter hoogte en nog een uitkijkplateau op 12 meter hoogte. Via een zwevende trap kom je bij de boomhut die van alle gemakken is voorzien.

Het nieuwe boomhuttendorp La Clairière aux Cabanes in Frankrijk heeft veel verschillende soorten boomhutten.

Een boomhut in de Belgische Ardennen. De boomhutten aan de rivier de Ourthe liggen midden in de natuur.

Kies de hut van je dromen, aan de rivier of tussen de bomen. Elke hut heeft iets speciaals: een bed in de vorm van een vogelnest, een bedstede bij de houtkachel, een Noors bad tussen de boomstammen.

Een boomhut  in Zweden. Je verblijft middenin het groen met volop mogelijkheden om de omgeving te ontdekken. Ga het avontuur aan in het ongerepte noorden van Zweden en maak kennis met een stukje puur natuur. Je kunt hier logeren in een Bird’s Nest; hoog in de boom voel je je zo vrij als een vogel.

Een boomhut in het Zwarte Woud in Duitsland.

Geweldig toch een boomhutvakantie in een dicht en donker bos. Je bevindt je hier in een adembenemend mooi natuurgebied met bossen, watervallen, bronnen, bergen en rivieren. De natuurliefhebber en avonturier voelt zich hier dus helemaal thuis. Alles is aanwezig voor een ontspannen vakantie hoog boven de grond.

Maar ook in Italië, Kroatië, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Slovenië is het mogelijk om in een boomhut je vakantie te vieren.

Wil jij ook zo’n avontuur beleven en overnachten in een boomhut? Vraag naar de mogelijkheden, wij helpen graag.

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl