‘Thuiswerken’ op je vakantieadres: ben je verzekerd?
3 augustus 2022
Energie besparen met een duurzame verbouwing
11 september 2022

We hebben dit jaar een prachtige zomer, maar wil je nog langer genieten van de zon boek dan in de herfst of winter een vakantie naar de zon!

Op sommige bestemmingen schijnt de zon bijna het hele jaar door. Je kan dichtbij huis op vakantie gaan naar bijvoorbeeld het zuiden van Spanje, maar ook de Canarische Eilanden, Kaapverdië, Bonaire, Curaçao, Mexico en Egypte zijn populair om op winterzonvakantie te gaan.

Malaga en Marbella (zuid Spanje)
Malaga is een geweldige winterzonbestemming in Spanje. Deze op één na grootse stad van Andalusië is geweldig. In de zomer is het hier heel heet maar in de winter blijft het hier aangenaam. En in de winter is het in Malaga een stuk goedkoper en minder druk. Wissel een strandwandeling af met een fietsrit naar een van de visserswijken of breng een bezoek aan het Arabische fort Alcazaba. Iets exclusiever is het mondaine Marbella aan de Costa del Sol, mede dankzij de boulevard, sierlijke tuinen, golfbanen en luxe jachthaven.

De Canarische Eilanden
Wil je niet al te ver vliegen? Dan is een winterzonvakantie naar de Canarische Eilanden perfect. Het gehele jaar door is de temperatuur hier erg aangenaam. En dat op slechts 4,5 uur vliegen.
De Canarische Eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma  staan ieder jaar weer op nummer één als het gaat om winterzonbestemmingen. Op veel bestemmingen in Europa is het in de winter te koud om te zonnen en te zwemmen. Doordat de Canarische Eilanden zuidelijker liggen, gunstiger ten opzichte van de evenaar, is het hier het hele jaar door goed vertoeven.

Kaapverdië
De Kaapverdische Eilanden Sal en Boa Vista behoren al jaren tot de populairste winterzonbestemmingen in Afrika. De meeste toeristen komen naar één van de eilanden toe om te genieten van de heerlijke zon, zee en het strand.Naast het fantastische klimaat is Kaapverdië een van de meest betaalbare exotische bestemmingen voor winterzon!
De zon schijnt elke dag op deze prachtige eilanden, en zelfs in januari (de koudste maand) kun je een gemiddelde temperatuur van ongeveer 25 ° verwachten.Ideaal om te loungen bij het zwembad of languit te relaxen op het strand! De regen in Kaapverdië valt gemiddeld een tot drie dagen in de maanden december, januari en februari, wanneer er dagelijks ongeveer zeven uur zonneschijn is.

Bonaire
Het eiland Bonaire is met afstand één van de zonnigste stukjes van Nederland! Reis naar het prachtige eiland waar 365 dagen per jaar de zon minimaal 8 uur per dag schijnt en de temperatuur nóóit – ook niet ‘s avonds – onder de 24° komt.
Tropische strandjes, gezellige restaurants, mooie hotels en een prachtige onderwaterwereld die zich perfect leent om te snorkelen of te (leren) duiken. Dit Caribische eiland is een waar paradijs!

Curaçao
Het eiland Curaçao is bij veel Nederlanders zeer geliefd als winterzonbestemming. Op zo’n kleine 10 uur vliegen vind je prachtige baaien met mooie stranden en aangename hotels en een heerlijke Caribische sfeer. Je ziet duidelijk Hollandse elementen in bijvoorbeeld de architectuur, gebruiken, feestdagen, eten en werkwijzen. Daarnaast zijn er veel excursies en bezienswaardigheden.

Mexico
Het Latijns-Amerikaanse land Mexico is een ideale bestemming om als winterzonbestemming te gebruiken. De periode januari tot en met april is veruit de droogste en meest zonzekere periode. Met maximumtemperaturen die rond de dertig graden liggen is het prima vertoeven aan de Mexicaanse kust. Het zeewater heeft een temperatuur van 26 tot 27°. De meeste Nederlanders trekken naar Playa del Carmen, omdat die badplaats als authentieker en sfeervoller gezien wordt.
Mexico is een prachtig, kleurrijk land dat beschikt over bijzondere, culturele schatten. Het is ontzettend divers met woestijnvlaktes, witte stranden, tropische regenwouden en hoge bergen.

Egypte
Egypte is een uitstekende winterzonbestemming vanwege de temperaturen die overdag vrijwel gegarandeerd tussen de 21 en 30° liggen, er valt vrijwel geen neerslag en er is heel veel zonneschijn. Het is zelfs een stuk aangenamer in de periode tussen november en maart dan in de zeer hete zomermaanden. In de winter liggen de temperaturen tussen de 21 en 30°. ’s Avonds blijft het daarbij lekker lang licht.
Het land heeft ontelbare historische schatten verspreid over het land. Juist de winterperiode is uitstekend voor een bezoek aan de vele piramides, musea, opgraafplaatsen en andere bezienswaardigheden, omdat het dan niet te warm is.

Krijg je zin om in de wintermaanden naar de zon te gaan, de ReisMeiden helpen graag om een zonnige reis uit te zoeken.

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl

https://www.facebook.com/deReisMeiden/