Zorg in buitenland: verzekeren via zorg- of reisverzekering?
10 augustus 2015
minder inbraken
Minder inbraken, maar niet overal
12 augustus 2015

Goedkoop vliegen: 5 tips voor de voordeligste vliegtickets

De Engelse student Adam Armstrong had bij Ryanair voordelig een vliegticket geboekt. Het voordeel viel weg toen bleek dat zijn naam verkeerd op het ticket stond. Voor een naamswijziging vroeg de vliegmaatschappij € 300. Daar nam Adam geen genoegen mee, hij wijzigde gewoon zijn eigen naam. Onderstaand vijf tips bij het zoeken naar goedkope vliegtickets. Let bij het boeken goed op, één letter verschil met je paspoort en je krijgt te maken met bijkomende kosten. En in Nederland is het wijzigen van je naam helaas geen voordelig alternatief.

1. Boek op het juiste moment

Het beste moment om je vliegticket te boeken hangt af van je vakantiebestemming. De site Skyscanner komt op basis van miljoenen geboekte tickets tot de volgende conclusie: vliegticket skyscanner

2. Vlieg vanaf de juiste luchthaven

Met vliegen vanaf Brussel, Keulen of bijvoorbeeld Düsseldorf kan je vaak flink besparen. Met name bij langere vluchten wordt dit interessant, aangezien je ook kosten maakt bij reizen naar de verder gelegen luchthaven. Ook offer je een deel van je vakantietijd op, je bent immers sneller bij Schiphol en daarmee ook eerder op je bestemming.

3. Vergelijk vliegtickets op meerdere vergelijkingssites

De vliegmaatschappijen beconcurreren elkaar stevig. Zorg dat jij daarvan profiteert door goed alle mogelijkheden op een rij te zetten. Naast de sites van de maatschappijen zelf zijn er talloze websites die je helpen bij de keus. Gebruik meerdere vergelijkingssites, het kan zijn dat je anders net die goedkoopste aanbieder mist omdat de vergelijkingssites deze niet meeneemt.
 • paperflies.nl
 • tix.nl
 • skyscanner.nl
 • momondo.nl
 • chaser.nl
 • vliegtickets.nl
 • ebookers.nl
 • atp.nl
 • cheaptickets.nl
 • vliegwinkel.nl
 • expedia.nl
 • google.nl/flights

4. Zoek eerst één stoel

Zelfs als je met meer personen op vakantie gaat, vergelijk dan toch de prijzen van één stoel. Dit heeft ermee te maken dat maatschappijen vaak losse plaatsen in de uitverkoop doen. Boek je direct voor bijvoorbeeld vier personen, worden de goedkope plaatsen wellicht niet meegenomen. Weet je de prijs van één plaats, check dan of je voor de hele groep hetzelfde tarief per ticket geldt.

5. Boek vliegticket samen met accommodatie

Goedkoop vliegen is mooi maar niet als je vervolgens de hoofdprijs moet betalen voor de accommodatie. Vaak wordt de vlucht en accommodatie gecombineerd aangeboden. De verhuurders van de locatie maken prijsafspraken met de aanbieder van de vakantie en de vliegmaatschappij. Dit levert een kostenbesparing op waar jij van kunt profiteren. Voor de zekerheid kan je controleren wat het zou kosten wanneer je los van elkaar boekt.

Bij het boeken van vliegtickets geldt in het algemeen dat flexibiliteit wordt beloond. Als je midden in de nacht wilt vertrekken ben je bijvoorbeeld goedkoper uit, simpelweg omdat de meeste mensen dat minder prettig vinden. Om het vliegtuig toch vol te krijgen, verlaagt de maatschappij op dat tijdstip de tarieven. Welke maatschappij je uiteindelijk ook kiest, zorg ervoor dat je naam klopt. Het wijzigen ervan is in Nederland niet zo makkelijk of voordeling als over de grens!