Gescheiden en nu?

Steeds kleiner rentevoordeel NHG. Kan de hypotheekgarantie goedkoper?
22 februari 2018
10 mooie plekken in Europa
26 februari 2018

Als scheidingsbemiddelaar begeleid ik stellen tijdens het scheidingsproces. Tijdens dit proces staan we in eerste instantie stil bij alle emoties. Vervolgens ondersteun ik het stel bij het vastleggen van de afspraken omtrent de kinderen, financiën, verdeling, de eventuele eigen woning en dergelijke. Als dit is geregeld, de scheiding is ingeschreven en het huwelijk wordt ontbonden bij de gemeente waar men getrouwd was, is de scheiding een feit.

En dan komt de periode na de scheiding……

Veel mensen krijgen te maken met het hervinden van hun rol als (alleenstaande) ouder en hoe ze dit kunnen combineren met de interactie met de ex-partner. Maar ook met het hervinden van de eigen Ik worstelen veel pas gescheiden mensen. Wie ben ik en wie wil ik nu zijn?

Een veel gemaakte opmerking tijdens een scheiding is dat men zich te veel heeft aangepast aan de ander of zichzelf is kwijtgeraakt tijdens het huwelijk. Dit is op zich niet raar, want een relatie is vaak een stukje geven en nemen, maar waarschijnlijk is de balans zoek. Helemaal als er kinderen bij zijn gekomen, kan het -zorgen voor- de disbalans tussen de partners verder vergroten.

Ondanks dat een scheiding soms de beste oplossing is, zorgt deze ook voor een verstoring van een ‘prettige’ routine. Veranderingen kunnen gewenst zijn, maar soms ook heel beanstigend.

Daarom biedt de Leeuw Advies & Bemiddeling partijen, die door hen begeleid zijn, de mogelijkheid om binnen drie maanden na inschrijving van de scheiding bij de gemeente apart van elkaar één uur kosteloos in gesprek te gaan met Marjon de Leeuw van MarSens health therapy te Numansdorp. Deze natuurgeneeskundig therapeut kan mensen helpen bij het hervinden van de eigen ik in de nieuwe situatie.

www.deleeuwadviesenbemiddeling.nl

info@deleeuwadviesenbemiddeling.nl

M: 06 15852372