lening
Voorjaarsschoonmaak: haal de bezem door je verzekeringsmap
6 mei 2021
reisverzekering
Pas op: geen dekking annuleringsverzekering bij coronamaatregelen
7 juni 2021

Group of friends ride mountain bike in the forest together

De wereld gaat beetje bij beetje open om mooie vakantiereizen te gaan maken maar in Nederland is er ook nog genoeg te beleven. Nederland is een fietsland dus zit je met een fietsvakantie altijd goed.

Omdat Nederland vrij klein is kun je dat dus heel goed fietsend verkennen. Je kunt fietsen van Limburg naar Groningen of in een hotel verblijven waar je in de omgeving mooie fietstochten kunt maken. Fietsen is gezond en je bent ook nog actief bezig. Je komt op plekken waar je met de auto niet makkelijk kan komen.

Fietsen van hotel naar hotel

Een fietsvakantie van hotel naar hotel betekent ultiem genieten. Je fietst langs mooie routes. Je overnacht in fietsvriendelijke hotels. Je bagage wordt ’s ochtends opgehaald bij het hotel en staat ’s avonds weer klaar in het volgende hotel.

Ons land kent vele mooie fietsroutes, die je Nederland op een geheel nieuwe manier laten ontdekken.

Tijdens een fietstocht door Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek fiets je door een mengeling van Nederlandse, Vlaamse en Franse cultuur. Je komt over heuvelruggen van het Zuid-Limburgse Mergelland, volgt de Geul en de Gulp. Pauzeer onderweg op een gezellig terrasje in een van de schilderachtige dorpjes.

Brabant is een prachtige provincie om te fietsen. Je passeert bossen, heidegebieden, kloosters en landgoederen. Wat te denken van de Groote Peel en de Strabechtse Heide. Proef de Brabantse gastvrijheid en diverse bijzondere bieren die hier worden gebrouwen.

Fietsen rond het IJsselmeer; dit is een prachtige route langs de oevers. Je komt door oude stadjes zoals Muiden, Volendam en Hindeloopen. Je fietst door natuurgebieden met vogelrijke veenweides en maakt gebruik van de vele pontjes. Langs de Randmeren fiets je door de authentieke vissersdorpjes Elburg, Spakenburg en Nunspeet.

In Twente fiets je over glooiende heuvels en langs bijzondere architectuur. Breng een bezoek aan het Bourgondische Oldenzaal en het kunststadje Ootmarsum. Bezoek ook Enschede, ooit de tweede textielstad van de wereld.

Geniet van een fietsvakantie in Friesland. Je ziet onderweg veel water en weiden met koeien, maar het landschap kent in Gaasterland ook bossen en duinen. Je fietst door schilderachtige dorpjes bijvoorbeeld Hindeloopen, Franeker, Dokkum en Makkum

Fietsen over de Veluwe! De Veluwe, een van grootste natuurgebieden van ons land, prachtig om op de fiets te ontdekken. Hier vind je sporen van het verblijf van de koninklijke familie. Denk aan het paleis Het Loo en de omringende paleistuinen. Fiets over de verbindingswegen die de koningen en stadhouders van Oranje tussen de paleizen en jachtterreinen hebben aangelegd.

Beschermd door hoge duinen en de Deltawerken is Zeeland een heerlijke provincie om te ontdekken per fiets. Je kunt hier optimaal genieten van authentieke dorpen en steden met vele historische monumenten afgewisseld met strand, zee en veel natuurschoon.

Een fietsvakantie in Nederland is optimaal genieten. Mooie natuurgebieden, schilderachtige dorpjes, lange kustlijnen, kleine en grote wateren en cultuursteden. Er zijn nergens zoveel mooie fietsroutes te vinden als in Nederland. Laat je verrassen tijdens een fietsreis door Nederland.

Bij alle fietsvakanties in Nederland kun je een fiets huren of je neemt je eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen.

Bij elke fietsvakantie in Nederland ontvang je routebeschrijvingen en  toeristische informatie. Vaak zijn ook GPS gegevens verkrijgbaar. Zo fiets je nog gemakkelijker van knooppunt naar knooppunt om optimaal te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft.

Met de kinderen op fietsvakantie.

Fietsen met kinderen is uitdagend, afwisselend en spannend. Kies een bestemming die past bij wat het kind leuk vindt. Met kleine kinderen hoef je niet ver weg te gaan. Tochtjes maken vanaf een vaste standplaats is al spannend genoeg. Oudere kinderen vinden het geweldig als ze het initiatief krijgen. Laat ze voorop fietsen en de bordjes  volgen.

Naar gelang de leeftijd van de kinderen zijn er veel mogelijkheden om ze mee te nemen op de fiets. Denk eens aan een aanhangfiets (kinderen zitten in een stoeltje/zitje in een aanhanger achter je fiets) of een fietskar (kinderen zitten in een soort bak achter de fiets, al dan niet overdekt).

Je kunt een fietsvakantie helemaal zelf plannen, maar er is keuze genoeg in kant-en-klare fietsvakanties.

Wij helpen graag bij het uitzoeken van een fietsvakantie.

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl