Feestje in tuin? Let op: niet alle spullen verzekerd

vakantie
Koffers kwijt? Nieuwe slippers krijg je van je reisverzekering
1 september 2016
Check je autoverzekering bij carwrapping
20 september 2016

Feestje in tuin? Let op: niet alle spullen verzekerd

Het is de komende dagen lekker weer in Nederland. Als je dit weekend thuis een feestje wilt houden, doe je dat waarschijnlijk in de tuin. En daar komen de nodige spullen bij kijken, zoals een dure muziekinstallatie. Binnen de woning is deze verzekerd tegen schade, maar in de tuin is dat niet altijd het geval.

Alleen dekking voor spullen die in tuin horen

Je inboedelverzekering dekt alleen spullen in de tuin die daar echt horen. Bijvoorbeeld tuinmeubilair of een barbecue. Een muziekinstallatie valt daar niet onder, net als bijvoorbeeld smartphones en iPads.

Valt er dus bijvoorbeeld een glas bier over de muziekinstallatie of valt de installatie om? Dan is dit in de tuin niet verzekerd. Ook niet met een all-risk dekking of een buitenshuisdekking. Denk dus goed na over welke (dure) spullen je in de tuin neerzet en wees er anders extra zuinig op.

Schade veroorzaakt door gasten

Veroorzaakt één van de gasten schade? Dan is dit wel verzekerd via zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering. Andersom geldt ook dat als jij in de tuin van iemand anders iets beschadigt, dit ook via jouw aansprakelijkheidsverzekering vergoed wordt.