Check je autoverzekering bij carwrapping

Feestje in tuin? Let op: niet alle spullen verzekerd
8 september 2016
Schade aan je auto door onbekende dader. Wat nu?
29 september 2016

Check je autoverzekering bij carwrapping

Carwrapping wordt steeds populairder in Nederland. Bij carwrapping wordt er een folie over de lak van je auto gedaan. Hierbij kun je kiezen uit allerlei kleuren en motieven. Je auto krijgt een heel ander uiterlijk en daarom is het verstandig dit aan je autoverzekeraar door te geven. Vooral omdat wrappen niet goedkoop is en je de wrap misschien wel wil verzekeren.

Andere kleur melden bij RDW en verzekeraar

Als je je auto een andere kleur geeft, heeft dit bijna nooit invloed op de premie van je autoverzekering. Wel is het verstandig om de nieuwe kleur door te geven aan je verzekeraar. De kleur van de auto staat ook op je kentekenbewijs. Je bent wettelijk verplicht om de nieuwe kleur door te geven aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Dit kun je zelf eenvoudig online doen via de website van de RDW.

Carwrapping meeverzekeren

Het wrappen van je auto kost al snel 1000 euro. Wel fijn als je dit meeverzekerd hebt. Bij een WA-verzekering is dat niet mogelijk, want je bent alleen verzekerd voor schade aan anderen. Bij een WA+ Beperkt Cascoverzekering of WA + Allriskverzekering kan dat wel. De carwrap valt onder accessoires. Ben je verzekerd voor accessoires dan moet je je carwrap wel opgeven bij je verzekeraar. Heb je geen accessoiredekking dan kun je de carwrap vaak op een andere manier verzekeren. Je autoverzekeraar weet er meer van.

Ook als je de carwrap niet verzekert, is het slim om aan je verzekeraar door te geven dat deze op je auto is aangebracht. Stel dat je auto schade heeft, dan moet de wrap er eerst af worden gehaald voor de schade kan worden hersteld. En deze kosten wil je natuurlijk ook vergoed krijgen.

Overgewaaid uit Duitsland

In Duitsland hebben alle taxi’s een onbestemde cremèkleur. Echt zo’n kleur die je nooit zelf zou kiezen voor een auto. En dat maakt een auto onverkoopbaar. Door de deze kleur via een carwrap aan te brengen, is dit probleem opgelost. Wil de taxi-eigenaar zijn auto verkopen dan hoeft alleen de carwrap van de auto te worden verwijderd en wordt de eigenlijke kleur zichtbaar. Wel zo handig!