Elektrische auto mét subsidie, het kan nog steeds

4 manieren om je verbouwing te betalen
8 juli 2020
Voor 100 euro een veiliger huis
8 juli 2020

m aanschaf van een elektrische auto te stimuleren geeft de overheid duizenden euro’s subsidie per auto. De subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s is al bijna leeg, maar voor tweedehands is er nog geld beschikbaar.

Door deze Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) krijgen particulieren 4.000 euro subsidie voor een nieuwe middenklasse elektrische auto die aan de voorwaarden voldoet (hier vindt u een overzicht – pdf.)

In totaal is voor nieuwe elektrische auto’s 10 miljoen euro beschikbaar, maar de maatregel is zo populair dat de pot al bijna leeg is. Dat komt onder meer doordat de regeling met terugwerkende kracht geldt: wie op of na 4 juni 2020 een elektrische auto kocht of aanschafte via een leaseconstructie, kon daar vanaf 1 juli 2020 aanspraak op maken. Begin deze week was er van van de 10 miljoen euro al bijna 9 miljoen vergeven.

Dat betekent dat voor de rest van het jaar nog maar een paar honderd gelukkigen gebruik kunnen maken van deze regeling voor nieuwe auto’s. Wie dit jaar achter het net vist, komt op een wachtlijst voor de nieuwe subsidiepot die vanaf 1 januari 2021 beschikbaar gesteld wordt. Maar hoeveel subsidie er dan beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Tweedehands

Wie kiest voor een tweedehands elektrische auto kan nog wel gebruik maken van de regeling. Daarvoor is de subsidie lager: 2.000 euro per auto. Maar van de 7,2 miljoen die daarvoor beschikbaar is gesteld, is nog maar 1,2 miljoen gebruikt.

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) leest u meer.