December de maand van de Kerst 🎄

Hypotheekrente: is dit het moment om over te sluiten?
2 november 2021
Past je verzekering nog wel bij je auto?
6 december 2021

Parijs
Romantischer en sfeervoller dan met Kerst, wordt het in Parijs niet… Je wandelt over de prachtig verlichte Champs-Élysées, geniet van de schitterende etalages en gaat schaatsen op één van de ijsbanen. Daarnaast is de Eiffeltoren extra mooi verlicht en zijn er duizenden kerstbomen in de straten.

Door de Franse hoofdstad heen vind je meerdere kerstmarkten. De grootste kerstmarkt van de stad is te vinden bij La Défense. Vooral ’s avonds is deze kerstmarkt één van de hoogtepunten van Parijs, want de kerststalletjes en het monument zijn dan prachtig verlicht.

Langs de Champs-Elysées worden er tijdens de kerstperiode gezellige kraampjes op de boulevard geplaatst, waar je heerlijk kunt snuffelen tussen de mooie kerstornamenten, kleine geschenken en handgemaakte verzorgingsproducten. De bomen langs de winkelstraten worden ieder jaar bijzonder verlicht, wat vooral een spectaculair gezicht is vanuit het reuzenrad aan het einde van de boulevard.

Rondom de Eiffeltoren is er vanaf 13 december een internationale kerstmarkt te vinden. Je kunt er terecht voor bijzondere kerstdecoratie, lekker eten en er zijn verschillende attracties voor kinderen opgezet.

Slenteren langs een sfeervol verlichte Seine, wandelen door de feestelijk versierde winkelstraten en intiem dineren in een prachtig versierde bistro. Kerst in Parijs is magisch. De grote warenhuizen Galeries La Fayette en Printemps kun je niet voorbij lopen zonder een blik in de etalage te werpen. Prachtige kersttaferelen, met vaak bewegende onderdelen, zijn werkelijk spectaculair. De winkels zijn ook binnen zeer smaakvol aangekleed, zodat je kunt kerstshoppen in stijl.

Londen
In de kerstperiode wordt Londen omgetoverd tot een waar sprookje. Londen is dan ook wel de place to be als het gaat om kerstshoppen. Alle winkelstraten en grote pleinen zijn versierd met leuke kerstbomen met lichtjes. Regent Street en Oxford Street maken er een sport van om elk jaar met nóg indrukwekkendere kerstverlichting te komen. De warenhuizen Harrods en Selfridges hebben spectaculaire kerstetalages.

De kerstmarkten in Londen zijn sfeervol met versierde kraampjes, lekkernijen, kerststallen, kerstbomen en heel veel lichtjes. Verspreidt over de hele stad vind je kerstmarkten, zo ook bij de Londen Eye en in Hyde Park.

In Londen vind je niet alleen stalletjes maar een heel spektakel met allerlei gezellige attracties zoals een ijsbaan, een circus, shows en een reuzenrad. Dit evenement wordt elk jaar gehouden in Hyde Park, het grootste park in het centrum van Londen, genaamd het Hyde Park Winter Wonderland.

Bent u op zoek naar een leuk en origineel cadeau? dan vindt u dat in Londen.

Antwerpen
In december wordt  de diamant hoofdstad Antwerpen omgetoverd in een kerst wonderland. Alles schittert en glinstert er, vooral op de Groenplaats. Antwerpen biedt voor kerstmarkt liefhebbers een grote feestelijk versierde markt die loopt van de Grote Markt, naar de Handschoenmarkt en de de Suikerrui tot aan het Steenplein. U wordt verwelkomt met kerstversieringen, prachtige verlichte gevels, sfeervolle muziek en geurige glühwein. Talrijke kraampjes bieden typische lekkernijen en traditionele ambachten aan.

Bij het Steenplein treft u een ijsbaan aan. U kunt hier schaatsen en tegelijk genieten van een uitzicht op de Schelde en bij de cruise terminal staat een groot reuzenrad, van waaruit u de prachtig verlichte stad Antwerpen kunt overzien.

Aan de prachtig versierde kraampjes kan je de smakelijkste hapjes verorberen met een lekker glaasje glühwein.
De kerstmarkt van Antwerpen mag zich met recht meten met de grootste kerstmarkten ter wereld. De warme kerstsfeer die je in Antwerpen treft, zorgt voor een extra magische sfeer. De hele binnenstad staat namelijk in het teken van Kerstmis

Düsseldorf
De kerstmarkt van Düsseldorf staat bekend om haar gezellige kerstsfeer. Het stadscentrum wordt elk najaar omgetoverd in een sfeervolle en gezellig kerstmarkt. Op zes verschillende pleinen staan kraampjes met leuke kerstspullen, hapjes en lekkere glühwein, ze strekken zich uit vanaf Altstadt (de oude binnenstad) tot in Stadmitte. De gigantische kastanjebomen zijn schitterend versierd met vele lampjes.
Het reuzenrad op de Burgplatz staat drie maanden per jaar te schitteren nabij de Rijnoever en wordt omringd door diverse stalletjes. Het reuzenrad telt 42 afgesloten en verwarmde cabines. Het reuzenrad biedt een fraai panoramisch uitzicht over Düsseldorf in winterse sferen.

Maastricht
Natuurlijk kun je ook een kerstmarkt in Nederland bezoeken. Volgens velen is de mooiste kerstmarkt die van Maastricht. De bourgondische stad verandert in december in Magisch Maastricht waarbij er op het Vrijthof kerstchalets met rode daken en schitterende guirlandes te vinden zijn. De nostalgische uitstraling wordt compleet gemaakt door de lokale koren. Bijkomen van het struinen over de kerstmarkt in Maastricht doe je op een van de verwarmde terrassen met een stuk vlaai.

Heeft u zin om in een kerstsfeer te komen?

Vraag De Reismeiden naar de mogelijkheden, wij helpen graag.