Past je verzekering nog wel bij je auto?

December de maand van de Kerst 🎄
6 december 2021
Huizen met rood energielabel zijn 30.000 euro minder waard
6 december 2021

Welke auto bij je past is heel persoonlijk. Maar past je autoverzekering nog wel bij je auto? Heb je bijvoorbeeld een paar jaar geleden je nieuwe auto allrisk verzekerd? Misschien heb je nu genoeg aan WA. We vergelijken de verschillende dekkingen én premies voor je.

Nieuwe auto…

De geur van een nieuwe auto is zo lekker dat het zelfs in een spuitbus te koop is. Je bent de eerste bestuurder, je kunt rekenen op volledige fabrieksgarantie en je rijdt in het nieuwste model. Voor veel mensen reden om een nieuwe auto te kopen. De keerzijde is dat een nieuwe auto niet heel lang spiksplinternieuw blijft en na de eerste paar jaar zo maar de helft minder waard is. Het is verstandig om een nieuwe auto allrisk te verzekeren zodat elke schade 100% vergoed wordt. Uiteraard is de maandpremie dan wel hoger.

…of occasion

De snelle waardedaling en hoge maandlasten van een nieuwe auto maken een occasion steeds aantrekkelijker. In de regel volstaat allrisk of WA-plus voor een occasion tot 5 jaar. Voor een occasion die 6 jaar of ouder is wordt over het algemeen gekozen voor een WA-verzekering. Zo betaal je veel minder en rij je toch in een relatief jonge auto.

Passende autoverzekering

Je hebt de bolide van je dromen gevonden. Je kunt niet wachten om er mee de weg op te gaan. Maar dan moet je eerst een autoverzekering afsluiten. Zomaar ‘blind’ een verzekering afsluiten bij de verzekeraar waar je vorige auto verzekerd was, is vaak niet de slimste keuze. Welke bij jou auto past ligt aan een paar factoren. Zoals je schadevrije jaren en de manier waarop jij je auto gebruikt. Maar ook het type en de leeftijd van de auto zijn van invloed op de dekking en premie. Wist je bijvoorbeeld dat je voor een kleine, lichte auto minder premie betaalt? Dat komt omdat statistieken uitwijzen dat grote en snelle auto’s eerder en meer schade veroorzaken.