De mooiste berggebieden in Europa

In 5 stappen goed voorbereid op autovakantie
5 augustus 2020
Onzekerheid zorgt voor recordaantal hypotheekaanvragen
31 augustus 2020

Travel background of highway in Anaga mountains with sunset rays. Canary Islands, Spain - March 15 2020

Jodelahiti! Pak je wandelschoenen maar; we gaan de bergen in! Van wandelen door de steile rotswanden van de Dolomieten tot de verbluffende kleuren van de Landmannalaugar op IJsland. De ReisMeiden speurden de fijnste toppen bij elkaar.

Harz – Duitsland

Dit meest noordelijk gelegen middengebergte van Duitsland behoort tot Nationaal Park de Harz en heeft als hoogste top de Brockenberg in Saksen-Anhalt die 1142 meters telt. Het is een gebied dat omgeven is door legendes, oude mythen en heksenverhalen. Hoogtepunt, letterlijk, is de Brocken. Hier komen ieder jaar ‘heksen’ bijeen tijdens Walpurgisnacht, van 30 april op 1 mei, om te dansen en geesten te verdrijven. De natuur in de Harz nodigt verder uit tot kilometers fietsplezier en veel wandeluren. Dichtbij de Brockenberg ontspringt de Bode, één van de grootste rivieren van de Harz in Saksen-Anhalt. In miljoenen jaren heeft het water een diepe kloof in de harde rotsen uitgesleten. Bij Thale tot wel 280 meter. Precies daar kun je 120 meter boven de grond bungelen en met 85 km per uur op Europa’s grootste zipline naar de overkant zoeven bij de Rappbodetalsperre. Übercool, zoals de Duitsers zeggen!

Dolomieten – Italië

De prachtige Dolomieten in het noorden van Italië staat bekend om z’n steile rotswanden en giga bergpieken. Sommige delen zijn zelfs onbegaanbaar en op veel grillige toppen ligt eeuwige sneeuw. Maar er zijn ook sappige grasweiden, stijlvolle Italiaanse dorpen en de ongeëvenaarde Italiaanse keuken. De hoogste top van de Dolomieten is de Marmolada, van 3343 meter hoogte, op de grens met Trentino en Veneto. Deze krijgt gezelschap van nog eens 15 andere bergen die hoogtes tot 3000 meter bereiken. Hier vind je de mooiste routes om te wandelen, te klimmen, mountainbiken en rotsklimmen. Naast meren om in te vissen vind je er berghutten en restaurants op grote hoogte om jezelf te verwennen na een fikse wandeling.

Pyreneeën – Frankrijk & Spanje

De Pyreneeën liggen in twee landen; Frankrijk en Spanje, verspreid over een lengte van 430 kilometer. Dit immense en ruige berggebied telt maar liefst 129 pieken van 3000 meter en hoger. Met 3404 meter is de Aneto de hoogste berg, deze ligt in Spanje. Er liggen enorm veel dorpen in de Spaanse Pyreneeën; zie het eeuwenoude Benasque of ga naar Roda de Isabena om de kathedraal te zien en een duik te nemen in de rivier Isabena. Bergpassen, glooiende weides, heuvels, meren en rivieren, de natuur is op een geweldige manier behouden gebleven.

Landmannalaugar – IJsland

Zo’n 180 km rijden vanaf hoofdstad Reykjavik ligt een ongekend natuurgebied met veelkleurige bergen. De bergen kleuren er geel, rood, bruin en grijsgroen dankzij de zure lava en bieden je vanaf elk perspectief prachtige panorama’s. Daarnaast trakteert dit berggebied op IJsland je op ‘Laugar’, dat ‘baden’ betekent in natuurlijke warme bronnen. Een cadeautje van Moeder Aarde na een dag lang rondbanjeren in deze spectaculaire omgeving.

De Alpen – Zwitserland

De Alpen is natuurlijk een heel bekende bergketen in Europa die zich uitstrekt over Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Slovenië, Liechtenstein en Monaco. Een groot deel van Zwitserland bestaat uit Alpentoppen. Je struint door een landschap met hoge bergtoppen, meer dan 600 meren en tientallen valleien. Naast wandelen nodigen de Zwitserse Alpen uit tot mountainbiken, canyoning, paragliden en in de winter natuurlijk skiën.

De ReisMeiden houden vanzelfsprekend het nieuws per land nauwlettend in de gaten. Daarin volgen we het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wij staan voor een onbezorgde vakantie, waarin plezier voorop staat. Daar horen zorgen over veiligheid natuurlijk niet bij. Je mag op ons rekenen!

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl