Alvast voor je gespot!

Verbouwing financieren? Denk ook aan lening naast de hypotheek
2 december 2020
Hogere netbeheerkosten in 2021: hoe zit dat?
30 december 2020

Altijd al eens gedroomd van een overnachting in een kasteel of paleis? Sfeervol dineren in een oud klooster? Slapen in een hemelbed?

De ‘Pousadas’ in Portugal zijn luxe en altijd sfeervolle en authentieke hotels die ondergebracht zijn in historische gebouwen, zoals kastelen, kloosters of landhuizen. Ze zijn vergelijkbaar met de Paradores in Spanje. Allen beschikken ze over een goede keuken waardoor je ook culinair niets te kort zult komen.

De Pousadas liggen verspreid over heel Portugal. Je vind ze van Viana do Castelo in Noord Portugal tot Tavira in Zuid Portugal, van Cascais in het westen tot Vila Viçosa in het Oosten. Ook op de Azoren is een aantal Pousadas te vinden. Doordat ze verspreid liggen over het heel Portugal, zijn ze uitstekend te combineren met een rondreis!

Er zijn er zo’n veertig en ze zijn ingedeeld in drie categorieën:

  • Historische Pousadas

Dit zijn historische hotels, maar het interieur is ter hand genomen door befaamde Portugese architecten die ervoor gezorgd hebben dat de inrichting modern is, maar uiteraard met respect voor het gebouw en zijn historische stijlkenmerken.

  • Monumentale Pousadas

Het gaat hier om historische gebouwen die meestal een monument zijn met een traditionele inrichting.

  • Charming Pousadas

Dit zijn geen historische gebouwen maar deze hotels zijn geselecteerd op basis van hun sterk regionale accenten. De prijzen zijn vaak lager dan de eerder genoemde categorieën.

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl