geld
Nederlanders geven voor het eerst meer uit dan voor de coronacrisis
1 oktober 2021
Wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
2 november 2021

Nu het weer kouder gaat worden is het heerlijk om de zon op te zoeken. Genieten op één van de ABC eilanden!

Waan je in Caribische sferen tijdens een vakantie op de ABC eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao.  Witte stranden, zwoele salsaklanken, een fenomenale onderwaterwereld, koude cocktails en een vrolijke bevolking maken een vakantie hier onvergetelijk. De eilanden hebben veel overeenkomsten. Toch heeft ieder eiland een eigen gezicht.

Welk ABC-eiland is nu eigenlijk het mooist? Dit zal voor iedereen anders zijn.

Aruba

De sfeer op Aruba is net als alle abc-eilanden natuurlijk bijzonder relaxed. Maar er zijn wel duidelijke verschillen tussen de drie. Aruba kent een levendige sfeer en bruist van de gezelligheid. Het tropische eiland in het Caribisch gebied lokt vakantiegangers uit alle windstreken.

Wanneer je het hebt over hagelwitte, brede en poederzachte stranden, dan steken die van Aruba er zeker met kop en schouders bovenuit. Dus ja, ben je een strandliefhebber of zonaanbidder, dan moet je absoluut naar Aruba! De stranden van Aruba staan niet voor niks regelmatig hoog op wereldranglijsten. Aruba is dan ook de ideale plek voor een cocktail onder een palmboom op het strand, maar je kunt aan dit strand ook actief watersporten of zwemmen in het heldere zeewater. Aruba is een levendig eiland waar je enkele leuke (beach)clubs hebt en in Oranjestad is er ook een bruisend uitgaansleven en voor de liefhebbers een winkelwalhalla.

Bonaire

Bonaire is het meest rustige eiland van de drie. De voertaal is voornamelijk Nederlands. De sfeer is gemoedelijk, vrolijk en ongedwongen. Bonaire heeft een super gezellige hoofdstad: Kralendijk en heeft in vergelijking met Aruba en Curaçao de mooiste ongerepte natuur.

Het eiland staat vooral bekend als een van de mooiste plekken ter wereld om te duiken. Vooral de mogelijkheid om direct vanaf de kant te gaan duiken, is uniek. Maar niet alleen qua duiken is Bonaire een top bestemming. Ook snorkelen, kitesurfen en windsurfen kun je heel goed doen op Bonaire. Dit eiland staat niet bekend om haar kilometerslange poederzachte en hagelwitte stranden. De foto’s in advertenties zijn vaak genomen op het nabij gelegen onbewoonde eiland Klein Bonaire. Op Klein Bonaire heb je namelijk wel prachtige stranden. Je kunt hier met de watertaxi naartoe varen. Bonaire is meer de plek voor een leuke strandbeleving. Je hebt er prachtige, nagenoeg verlaten strandjes. Vaak bestaan de stranden uit dood koraal en wat grover zand. In Washington Slagbaai heb je ook enkele prachtige strandjes waar je heerlijk kunt snorkelen. Sorobon Beach is een leuke plek waar windsurfers hun kunsten vertonen. Spice Beach en Coco Beach zijn twee strandclubs met opgespoten stranden waar het goed toeven is.

Curaçao

Curaçao is de meest veelzijdig van de drie eilanden. Je kunt er goed uitgaan, je kunt er duiken, er is een mooie natuur, je hebt levendige stranden en rustige, nagenoeg verlaten baaitjes.. Waar je op Aruba lange brede stranden vindt, zul je op dit eiland eerder baaien met stranden tegenkomen. Je vindt hier stranden in allerlei soorten en maten. Stranden vol met beachclubs en restaurants of juist een idyllische baai waar je heerlijk kunt snorkelen. Enkele stranden horen bij resorts of zijn met een kleine bijdrage te bezoeken. Je kunt hier ook leuk uitgaan. Ga naar het Mambo Beach waar dj’s hun platen draaien en bekende Nederlandse artiesten regelmatig een optreden geven. De Jan Thiel Baai is ook bezaaid met leuke restaurantjes en beachclubs. Ook in Willemstad zijn er genoeg uitgaansmogelijkheden. En wie tijdens zijn vakantie ook oog heeft voor historie, die zit op Curaçao goed. Maak een stadswandeling door Willemstad en verdiep je in de rijke geschiedenis van het eiland. Wandel langs de beroemde handelskade, herken de Amsterdamse bouwstijl, bewandel de pontjesbrug en bekijk Fort Amsterdam, die ook op de Unesco werelderfgoedlijst staat.

Kun je niet kiezen?

Het beste van de drie Benedenwindse eilanden tijdens één vakantie. Bezoek Aruba, Curaçao en Bonaire en ontdek de verschillende culturen. Aruba met haar prachtige witte stranden, Curaçao met het monumentale Willemstad en Dushi Bonaire met haar rust en mooie natuur. De eilanden liggen niet ver uit elkaar, de verschillen zijn echter groot. En dat maakt het zo leuk om een combinatiereis als vakantie te boeken. Of kies voor een Caraïbische cruise en laat je in alle luxe naar zowel Aruba, Bonaire als Curaçao varen.

Welk van de drie Caribische eilanden wordt jouw volgende vakantiebestemming?

De Reismeiden helpen je graag.