A10 gevaarlijkste weg van Nederland

Mag je je reis annuleren vanwege het zikavirus?
12 februari 2016
Op wintersport? Dit valt onder de reisverzekering
24 februari 2016

A10 gevaarlijkste weg van Nederland

Wie op de A10 bij Amsterdam rijdt moet altijd alert zijn, want op deze snelweg gebeuren de meeste ongevallen. In 2015 waren dat er meer dan 900, blijkt uit onderzoek van de VerkeersInformatie Dienst (VID). Een bocht op de A58 bij Roosendaal is de gevaarlijkste plek van Nederland. Want precies in die bocht gebeurden de meeste ongevallen (55) vorig jaar, aldus de Stichting Incident Management Nederland (SIMN).

Gladde bocht A58

De SIMN is een samenwerkingsverband van alarmcentrales voor de berging van auto’s. Volgens deze stichting zijn er meerdere redenen aan te wijzen voor het hoge aantal ongevallen in de bocht van de A58. De bocht krijgt door begroeiing weinig zon en de weg blijft daardoor vochtig. Ook zou het asfalt snel slijten.

De A20 bij het Kleinpolderplein staat op de tweede plaats in het onderzoek van de SIMN, daar is de vluchtstrook erg smal. Op de derde plek staat de A1 bij de afslag naar de A6. Er wordt daar aan de weg gewerkt en dit zou automobilisten afleiden.

Afleiding belangrijkste oorzaak

Volgens de SIMN is afleiding een van de belangrijkste oorzaken van ongevallen op snelwegen. Veel automobilisten zijn tijdens het rijden bezig met hun telefoon of radio. Ook worden mensen snel afgeleid door dingen die naast de snelweg gebeuren. Andere redenen zijn de drukte op de weg en weggebruikers die elkaar over het hoofd zien bij het ritsen.