Hoe voorkom je schade door blikseminslag?
24 juli 2015
Op vakantie? Tips voor een energiezuinig huis
29 juli 2015

Zwaarste zomerstorm ooit veroorzaakt veel schade

Als je niet in het buitenland op vakantie bent zal het je vast niet zijn ontgaan. Afgelopen zaterdag raasde er een fikse storm over Nederland. Het bleek zelfs de zwaarste zomerstorm ooit gemeten te zijn. Er is dan ook veel schade ontstaan. Welke stormschade is er wel en niet verzekerd? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Definitie van storm volgens verzekeraars

Weerkundigen spreken van storm vanaf windkracht 9. Verzekeraars vergoeden stormschade vanaf windkracht 7. Afgelopen zaterdag ging het flink tekeer, en dat was voor verzekeraarsbegrippen zeker een storm. Heb je dus schade opgelopen tijdens de storm? Dan kun je zeer waarschijnlijk een beroep doen op jouw verzekering. De verzekeraars kunnen precies nagaan hoe hard het ter plaatse heeft gewaaid.

Stormschade aan jouw huis

Schade de storm aan jouw huis is verzekerd via de opstalverzekering. Storm is hier standaard op verzekerd. De schade moet wel echt door de storm zijn veroorzaakt. Als de schade door achterstallig onderhoud komt, is er geen dekking op jouw opstalverzekering. Ook als je zelf een raam open laat staan met storm kun je geen beroep doen op je verzekering. Neem dus ook altijd zelf maatregelen. Hou er rekening mee dat je bij stormschade bijna altijd wel een eigen risico hebt. Dat ligt vaak tussen de € 225 en €450,-.

Stormschade op vakantie

Als je met dit weer op de camping stond was het ook geen pretje. Veel tenten zijn dan ook weggewaaid, hoe goed ze ook vast stonden. Ook dat levert veel schade op natuurlijk. Hiervoor kun je aankloppen bij jouw reisverzekering. Zo zie je maar dat een reisverzekering ook bij een vakantie in Nederland best nuttig kan zijn. Ben je op vakantie op dit moment? Vraag dan even aan buren of familie even een kijkje bij jouw huis te nemen. Mocht er schade zijn dan is het natuurlijk belangrijk om te voorkomen dat die nog erger wordt.

Stormschade aan jouw auto

Op het nieuws waren ook veel beschadigde auto’s te zien. Omgewaaide bomen en afgebroken takken zorgden voor veel schade aan auto’s. Heb je alleen een WA-verzekering? Dan ben je hier helaas niet voor verzekerd. Je hebt wel dekking voor stormschade als je een WA-beperkt casco of WA+ volledig casco dekking hebt. Bekijk dus nog eens goed je autoverzekering om te kijken wat jou verzekering eigenlijk wel en niet dekt.

Stormschade melden

Heb jij stormschade opgelopen? Meld die altijd zo snel mogelijk bij jouw verzekering. Ga niet direct de schade herstellen zonder overleg (alleen een noodreparatie). Soms wil een verzekeraar de schade namelijk nog persoonlijk komen bekijken. Je kan uiteraard altijd eerst contact met ons opnemen voor advies en overleg. Ook kunnen we je verder helpen met het melden van de schade en de verdere afhandeling hiervan.