Zinderende-Zomertips

Melden verloren paspoort wordt makkelijker
1 juli 2019
Minder dekking voor smartphone en tablet
1 juli 2019

Pink piggy bank on a beach with blue sunglasses. Space for copy. Travel money concept.

Met deze tips kom je de zinderende zomer wel door: spotgoedkoop kamperen, gratis jutten, minder panne en nog veel meer handige weetjes voor de maand Juli.

1: Boardingpass ticket voor criminelen


De Stichting Fraudehelpdesk waarschuwt om geen een foto van je boardingpass op sociale media te zetten,  of de pas na gebruik op het vliegveld weg te gooien. Hackers lieten zien dat kwaadwilligen met behulp van de streepjes- of QR code van de boardingpass  al je persoonlijke gegevens  kunnen achterhalen en dus misbruiken. Neem de pas mee naar huis en verscheur hem in kleine stukjes.

2: Je droomvakantie 2.0


Besparen is niet schrappen, maar nadenken en kiezen. Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit? Hou je van toeren in een luxe camper of all-inclusive  naar een resort aan zee? Kijk of de droomvakantie betaalbaar te realiseren is. Naar heuvelachtig Limburg in plaats een mediterraan buitenland? Of naar een Nederlands in plaats van naar een Italiaans strand? Kortom: vier je droomvakantie maar dan dichterbij of eenvoudiger. Of ga korter. Door de lagere kosten zorg je voor minder stress. Goede reis!

3: Natuurvrienden


Kijk eens bij www.nivon.nl/ Kamperen of logeren in de blokhutten of natuurvriendenhuizen is (vooral voor leden) zeer betaalbaar. De huizen liggen mooi in de natuur en zijn vooral leuk voor mensen die graag anderen ontmoeten op vakantie. Of kijk op www.trekkershutten.nl, trekkershutten zijn eenvoudig, niet duur en vaak prachtig gelegen.

4 Stay ok


Wie zin heeft in meer drukte en cultuur kan kijken naar de stedentrips van Stayokay. Vroeger heette het Jeugdherberg, nu noemen ze het een ‘hostel’. Ze heten jong en oud welkom en hebben vele mogelijkheden in Nederland en in het buitenland.. Ze bieden ook fietsvakanties met ontbijt en lunchpakket voor onderweg.

5: Strandjutten in plaats van dutten


Wie een vakantie boekt op  Terschelling kan geniet en ook iets goeds doen. Het Strandpaviljoen WestAanZee organiseert wekelijks een opruimactie met vrijwilligers, om het strand van afval, netten en andere troep te ontdoen. Wil je meedoen? Zie: https://westaanzee.nl/schoon-strand/ aanmelden kan bij aanmelden@demilieujutter.nl6: Wat geef je ze mee


Weten kinderen waar ze financiële- of verzekeringspapieren kunnen vinden, als jou onverhoopt iets zou overkomen? Weten ze wat er moet gebeuren? Op Meegeven.nl staat al deze informatie op een rij en kun je alles wat achterblijvers moeten weten (uiteraard veilig) invullen en opslaan. En op een zelf te kiezen manier (via mail of op papier) en moment delen.

7: Panne-preventie


Kijk ruim voor het vertrek de auto na. Meet het oliepeil, contoleer de bandenspanning en de koelvloeistof. Zijn er kleine mankementen? Liever nu even naar laten kijken, dan dat je straks in den vreemde met dure panne zit.

8: Controleer dekking zorgverzekering


Controleer de dekking van je zorgverzekering, als je buiten Europa vakantie gaat vieren. Zorgkosten buiten Europa horen niet meer tot het basispakket. Dan is een aanvullende zorgverzekering en/of reisverzekering aan te raden.