Minder dekking voor smartphone en tablet

Zinderende-Zomertips
1 juli 2019
Woninginbraak: 6 slimme verzekeringstips
1 juli 2019

Verschillende inboedelverzekeraars hebben het eigen risico verhoogd voor schade aan mobiele elektronica. Andere verzekeraars halen deze schade uit de gewone dekking en bieden een aparte aanvullende module aan voor mobiele elektronica.

Dat blijkt uit onderzoek van MoneyView. Tussen de aanvullende modules zijn grote verschillen in maximale dekkingen en gedekte zaken. ‘Mobiele elektronica’ blijkt dan een heel breed begrip. Bij de ene verzekeraar gaat het uitsluitend om smartphones en tablets, bij andere verzekeraars vallen ook laptops en koptelefoons onder de dekking. Bij enkele inboedelverzekeringen vallen zelfs medische hulpmiddelen als een gehoorapparaat onder de dekking.

Schuurtje

Diefstal uit een bijgebouw, zoals een schuurtje, is op alle 55 onderzochte inboedelverzekeringen gedekt. Bij 46 is er alleen dekking als er braaksporen zijn. Vijftien van die 46 verzekeringen hebben het verzekerd bedrag beperkt in dit geval. De dekking voor diefstal van zaken buiten de woning, zoals tuinmeubilair, wasgoed en tuingereedschap verschilt per verzekering. Bij ruim driekwart is er dekking zonder dat er sprake hoeft te zijn van braaksporen en zonder beperking van het verzekerd bedrag.