Waterschade opgelopen? Dit moet je doen

Neerslag, lekkage en overstroming: wat dekt je verzekering?
10 juni 2016
Moet je een caravan verplicht verzekeren?
4 juli 2016

Waterschade opgelopen? Dit moet je doen

Het heeft vannacht flink geregend. In sommige delen van het land is hierdoor flinke wateroverlast ontstaan. Heb je door de regen schade opgelopen? Dan kan je verzekering in de meeste gevallen helpen.

Inboedelverzekering: schade aan spullen

Heb je waterschade aan je inboedel door de heftige neerslag? Dan vergoedt je inboedelverzekeraar deze schade alleen als je de schade niet had kunnen voorkomen. Heb je bijvoorbeeld lekkage en is daardoor je televisie kapot gegaan? Dan krijg je de kosten vergoed. Heb je lekkage door achterstallig onderhoud of doordat je het raam open hebt laten staan? Dan had je de schade kunnen voorkomen en krijg je geen vergoeding.

Opstalverzekering: voor schade aan je huis zelf

Heb je waterschade aan je huis zelf? Dan valt dit onder de opstalverzekering. Denk hierbij aan vochtplekken op de muur of een kromgetrokken vloer. Iets valt onder je opstalverzekering als het nagelvast aan je huis zit. Ook hier geldt dat je de schade vergoed krijgt tenzij de schade is ontstaan door nalatigheid of achterstallig onderhoud.

Waterschade aan je auto

In sommige delen van het land heeft het zo heftig geregend dat veel straten zijn ondergelopen. Zeker onder viaducten staat het water soms erg hoog. Ben je hier met je auto doorheen gereden en sta je nu stil langs de kant? Bel dan altijd eerst de wegenwacht. Zij zorgen er voor dat je zo snel mogelijk weer op weg kunt. Of je hiervoor een vergoeding krijgt, hangt af van de dekking die je hebt. Ben je onder een viaduct met veel water door gereden? Dan krijg je de schade alleen vergoed als je een WA – volledig casco verzekering hebt. Je bent namelijk bewust het water in gereden.

Schade melden

Heb je schade door de regen? Probeer dan zo snel mogelijk de oorzaak van de schade aan te pakken zodat het niet erger wordt. Laat de natte spullen drogen en bel dan met de schadeafdeling van je verzekeraar. In de meeste gevallen stuurt je verzekeraar dan een schade-expert langs.