Verzekeraars streng bij schade aan mobiel

lening
Welke zorgkosten zijn aftrekbaar over 2018?
2 maart 2019
Een rondreis met de auto door Zuid-Engeland-Cornwall
1 april 2019

Schuldschade aan mobiele telefoons wordt tegenwoordig vaak uitgesloten bij allrisk-inboedelverzekeringen. Dat betekent dat je de schade niet meer kunt claimen als je een mobiele telefoon laat vallen.

Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Independer naar 31 allrisk-inboedelverzekeringen. Verzekeringen die nog wel telefoondekking aanbieden, rekenen steeds vaker een eigen risico bij reparatie. Soms is reparatie gratis als de reparateur is aangesloten bij de verzekering. Verzekeraars die kapotte telefoons niet meer vergoeden, bieden vaak wel een aparte elektronicaverzekering aan.

Van de 31 verzekeringen in het onderzoek bieden 13 pakketten een volledige dekking zonder eigen risico aan. Zeven verzekeringen bieden geen dekking van telefoons en zeven verzekeringen bieden alleen dekking met een eigen risico. Enkele verzekeraars bieden bij sommige pakketten volledige dekking, bij andere pakketten niet.

De verschillen in dekking van schade aan de telefoon gelden alleen voor schuldschade, dus als de eigenaar zijn telefoon binnenshuis per ongeluk laat vallen. Diefstal van of brandschade aan de telefoon binnenshuis is bij alle verzekeringen wel gedekt.