Een rondreis met de auto door Zuid-Engeland-Cornwall

Verzekeraars streng bij schade aan mobiel
26 maart 2019
Nieuw in aangifte over 2018
1 april 2019

Uw reis begint in Hoek van Holland waar u met uw auto overvaart met de Stena-Line naar Harwich.

Een rondje Engeland gaat onderlangs via New Forest, langs Jurassic Coast naar de badplaats Torquay, dat aan Dartmoor National Park grenst. Dan richting Land’s End en Fal Mouth in het meest westelijke puntje van Cornwall en dan weer terug omhoog naar Barnstaple via St. Ives en Newquay en tot slot langs Worchester in Cotswolds en terug naar de boot in Harwich.

Als u op weg bent naar New Forest maak dan een tussenstop in het relaxte historische Winchester, want hier staat één van de grootste kathedralen van Engeland en Jane Austen ligt hier begraven. Net boven de route maar o zo mooi ligt de kathedraal van Sallisbury, waar 1 van de exemplaren ligt van het Magna Carta, het document uit 1215, dat als uitgangspunt van de democratie wordt beschouwd. New Forest is een eeuwenoud loofbos, waar pony’s en herten los rondlopen en waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Sinds 2005 is het een Nationaal park. Lyndhurst en Brockenhurst zijn twee pittoreske dorpjes die vlakbij elkaar liggen met leuke winkeltjes, restaurants waar u heerlijk kunt eten en in de buurt farms waar u een kijkje kunt nemen.

Via de Jurassic Coast komt u in het witte schattige badplaatsje Torquay, waar Agatha Christie is geboren en waar het hotel uit de serie Fawlty Towers staat. Autorijden is nooit saai, langs de weg staan borden die wijzen naar een kasteel, landhuis of tuin, die u kunt bezoeken en u komt langs charmante dorpjes en leuke inns en pubs.

De route gaat vervolgens naar Mont Saint Michel, dit is een getijdeneiland met bovenop een grote kathedraal. Breng ook een bezoekje aan Land’s End, wat het meest zuidwestelijke puntje van Engeland markeert.

De Noordkust van Cornwall herbergt ook alleen maar mooie uitzichten en dorpjes. St. Ives is een havenplaatsje, waar je prachtige foto’s kunt maken. Je kunt er heerlijk eten en er zijn leuke winkeltjes en mooie stranden. Het Barbara Hepworth museum is weer open en nu gelinkt aan Tate St. Ives, dat ook zéér de moeite waard is om te bezoeken, alleen al voor het gebouw, waar vanuit je op het strand kijkt. Moderne kunst van hoog niveau.

Via Newquay rijdt u naar Barnstaple. In deze plaats is iedere werkdag een markt in een prachtige markthal uit 1855 en er zijn de nodige musea om te bezoeken. Vlakbij ligt het Exmoor Nationaal Park, heerlijk om te wandelen. In het park bevindt zich een piepklein dorpje Exmoor en het Wimbleball Lake, waar allerlei wateractiviteiten worden georganiseerd. Dit reis gaat verder over landweggetjes door de Costworlds, langs schattige dorpjes, landhuizen en prachtige Engelse bezoektuinen. Via Stanbrook-Abbey, een landhuis aan de voet van de Malven Hills komt u aan in Worchester, bekend van de Worchester saus en de porseleinfabriek. En als laatste op weg naar de boot in Harwich kunt u nog een stop maken in Cambridge, een echte levendige universiteitsstad.

Dit is een van de vele rondreizen door Zuid-Engeland, er is zoveel te zien en te beleven in dit gebied, dat er meerdere prachtige routes zijn.

Heeft u nog vragen of wilt u dat ik een rondreis voor u samenstel, dan hoor ik het graag. En natuurlijk kan ik op zoek gaan voor typische Engelse overnachtingsplaatsen, om uw reis compleet te maken. Ook de tickets voor bezienswaardigheden kan ik vooraf voor u regelen.

Ik help u graag uw reis zo compleet en zorgeloos mogelijk te maken.

Conny van Roon

T. 06 – 20 90 81 89

E. conny@mijnreiskennis.nl

www.connyreizen.nl