Verbouwen als alternatief voor verhuizen

Gestolen of beschadigde telefoon? Dit vergoedt je reisverzekering
29 juli 2019
Heeft je huisdier een reisverzekering nodig?
29 juli 2019

Op de krappe huizenmarkt is een ander huis vinden niet vanzelfsprekend. Met een verbouwing vergroot u uw woongenot, zonder te verhuizen. Nu met aantrekkelijke financieringsopties.

Krapte op de huizenmarkt

Hoewel het aanbod van koophuizen in 2019 iets is toegenomen, is er nog altijd sprake van krapte op de huizenmarkt. Voor een huis dat in de verkoop gaat, staan de kopers in de rij. Voor een nieuwbouwwoning moet u veel geduld en een flinke portemonnee hebben.

Een ander huis vinden, helemaal naar wens en ook nog eens betaalbaar, is dus niet vanzelfsprekend.

Verbouwen als alternatief voor verhuizen

Met een verbouwing kunt u uw woongenot vergroten, zonder te verhuizen. Denk daarbij aan een uitbouw of nieuwe badkamer, maar ook energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen.

Een investering in uw huis is in veel gevallen waardevast en is dus goed voor de woningwaarde. Mits u kiest voor kwalitatieve materialen en bouwmethoden. Met energiebesparende maatregelen kunt u daarnaast uw maandlasten verlagen.

Uw verbouwing financieren

Voor uw verbouwing zijn er diverse interessante financieringsopties. Uiteraard kunt u deze combineren.

Spaargeld

De financiering van uw verbouwing met spaargeld kost u niets. En voor de spaarrente hoeft u het momenteel niet te laten. Houd wel altijd spaargeld achter de hand voor onverwachte uitgaven.

Overwaarde/ hypotheek

Door de stijging van de huizenprijzen (en/of door aflossen) hebben huizenbezitters een flinke overwaarde opgebouwd. Voor de financiering van een verbouwing kunt u uw overwaarde (deels) opnemen. U profiteert dan tevens van de lage hypotheekrente van dit moment.  

Wel moet u rekening houden met kosten voor afsluiten, notaris en taxatie. Dit maakt financiering met een hypotheek interessant bij verbouwkosten vanaf ongeveer € 25.000,-. Kiest u daarbij voor een bouwdepot, dan is voorschieten van de kosten niet nodig.

 Verbouwingslening

Voor een verbouwingslening betaalt u geen afsluitkosten. Daarbij is de lening eenvoudig online te sluiten. En wist u dat de leenrente bij een investering in uw huis onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar is?

De rente voor een verbouwingslening is hoger dan de hypotheekrente. De looptijd van deze lening is daarnaast beperkt tot 10 of 15 jaar. Deze optie is hierdoor met name interessant voor verbouwingskosten tot ongeveer € 25.000,-