Veilig op reis: tips tegen zakkenrollerij

Heeft je huisdier een reisverzekering nodig?
29 juli 2019
We hebben te veel elektrische apparaten
29 juli 2019

Op reis zijn we helaas ook soms een doelwit. Tips om ellende te voorkomen.

Tip 1 Pas op uw pas

Uw pinpas en/of creditcard is de hoofdprijs voor zakkenrollers. Bewaar bankpas/creditcard en pincode dus nooit bij elkaar en let op als u betaalt of geld pint.

Tip 2 Wees altijd alert

Zakkenrollers werken graag in duo’s: de één leidt de af, de ander slaat toe. Of dat nu is om uw pinpas en pincode te ontfutselen of een telefoon/portemonnee/tas afhandig te maken.
Nu ook populair: de voetbaltruc. Een zakkenroller in opvallend voetbalshirt zegt dat hij een truc voor wil doen. Daarvoor moet zijn been tussen die van het slachtoffer gestoken worden. Truc lukt. Applaus! Maar het is vooral bedoeld om razendsnel zakken leeg te halen. Daarna is de dader snel gevlogen in een ander shirt. Ook gehoord: een klodder viezigheid op iemands schoenen gooien en daarna aanbieden om de schoenen te poetsen. Tijdens het schoenpoetsen slaan ze toe.

De algemene regel is: bij twijfel er niet op ingaan en gewoon doorlopen.

Tip 3 Pas op uw tas

Zakkenrollers zijn dol op rugzakken. Daar heb je zelf geen zicht op, maar zij des te beter. Mes erin en klaar is Kees. Draag dus liever geen rugzak. Kunt u niet zonder? Kies er dan een die niet zo makkelijk opengesneden kan worden en gebruik een slotje op de rits.

Tip 4 Cash

Neem niet meer cash mee dan nodig. Draag een portemonnee dicht op het lichaam, liever niet in een achterzak.  Er zijn speciale tasjes die je op het lichaam draagt.