Vakantie vieren op het water

Olieprijs stijgt: meer betalen voor benzine en energie?
9 maart 2021
Aantal auto inbraken 2020 gedaald, maar stijging buiten lockdown
6 april 2021

Vakantie vieren op het water, heerlijk relaxen of actief deelnemen aan het varen.

Het motto van zeilen is ‘vrijheid blijheid’. Dus ben je graag actief, dan kun zowel aan boord als op de wal veel ondernemen. Kom je om uit te rusten, dan kun je heel veel relaxen zowel op als aan het water.

Ook als je nog nooit gezeild hebt, is zeilen een geweldige manier om vakantie te vieren. Het opent een nieuwe wereld… met vele facetten: teamwork, avontuur, ontdekken, vrijheid, natuur, techniek, zon en water.

Nederland

Een zeilvakantie in Nederland kan op verschillende manieren. Je kunt een huisje aan het water huren en vanuit hier met jouw eigen of gehuurde zeilboot dagtochtjes in de omgeving maken. In Nederland kun je ook uitgebreid op het water je vakantie vieren.

Het Nederlandse vaargebied is zeer geschikt voor het maken van zeiltochten. Het afwisselende karakter van de verschillende stromen, de rijke flora en fauna en vele gezellige havens maken Nederland tot een waar paradijs voor iedere zeiler.

Nederland heeft veel zeilschepen die met gasten varen. Met thuishavens van Zeeland tot Friesland. Vanaf het water kun je genieten van de prachtige natuur en het avontuurlijk aspect van het zeilen. Je kunt met een groep of individueel op zeilvakantie.

Je kunt actief in de buitenlucht bezig zijn, of gewoon relaxt bijpraten op het dek. Iedereen doet waar hij of zij zin in heeft.

Zeilervaring is niet nodig, De beginselen van het zeilen wordt voor vertrek uitgelegd. Je mag meehelpen met het hijsen van de zeilen of met het stuurrad in je hand de koers bepalen. Trossen los, de zeilen worden gehesen en samen met je reisgezelschap maak je een hele mooie zeiltocht.

Varen op de Waddenzee is voor iedereen een onvergetelijke ervaring. Je beleeft de natuur op een overweldigende manier. Zeehonden steken af en toe nieuwsgierig hun kop boven water.  Meer aan in een haventje en breng een bezoek aan één van de eilanden.

Heerlijk vakantie vieren en zeilen onder de zon?

Griekenland

In Griekenland kun je geweldig zeilen, de zee is turquoise, de zandstranden zijn eindeloos. Denk aan smaragdgroene eilanden, dorpjes in pasteltinten en een overvloed aan historie. Ervaar de vrijheid en de natuur.

De Ionische eilandengroep is zeer gevarieerd en heeft ideale weersomstandigheden. De afstanden tussen de eilanden en haventjes zijn perfect te bezeilen. Je ontdekt eilanden zoals Kefalonia, Ithaka, Meganisi, Kastos, Kalamos, Zakynthos en Lefkada. Elk eiland heeft haar eigen unieke charme. De eilanden zijn een aantrekkelijk bestemming voor zowel beginnende als ervaren zeilers. Er zijn prachtige baaien en stranden die alleen per boot bereikbaar zijn. Een zeiljacht is een drijvende uitvalsbasis om te zwemmen, zonnen en snorkelen.

Flottielje zeilen is dé manier om de Griekse eilanden te ontdekken. Haak aan voor het gemak van een flottieljeleider die de bestemming kent, de gezelligheid die een groep zeiljachten met zich mee brengt en de extra veiligheid.

Zeil met je eigen gezin en een flottieljeleider op een zeiljacht in een vloot met andere Nederlandse gezinnen. Zeil van eiland naar eiland.  Ga samen vis vangen, met het rubberbootje naar een parelwit strand, barbecueën, zonnen op het voordek of zwemmen.

Turkije

Turkije is door zijn prachtige natuur en de vele bezienswaardigheden bij uitstek een land om een zeilvakantie te doen. Zeil langs de prachtige lange stranden en de vele beschutte baaien.  Heerlijk een om een duik te nemen in de kristalheldere en azuurblauwe wateren.  Zeilen in Turkije is een uitstekende manier om compleet tot rust te komen. Genieten van de vrijheid, het heerlijke klimaat en natuurlijk het prachtige land waar je langs vaart. Een schitterend vaargebied en veel zonuren per dag zorgen voor een heerlijk warme en ontspannen zeilvakantie.

Flottieljezeilen met gezin of vrienden in Turkije. Je bent zeker van goede vaarroutes en je komt op hele mooie plekjes. Er is veel gezelligheid tijdens flottieljezeilen en je slaapt op veilige plaatsen.

Heb je zin gekregen om een zeilvakantie te boeken. De Reismeiden helpen graag.

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl

https://www.facebook.com/deReisMeiden/