Maximale hypotheek omlaag door stijgende energieprijzen?
12 oktober 2022
Energierekening moeilijk te betalen? Nieuwe regels geven meer lucht
8 november 2022

De ReisMeiden zijn op studiereis geweest naar Wenen. Wat een prachtige stad!
We verbleven in Hotel Regina. Dit hotel ligt op loopafstand van het centrum. Het hotel heeft 165 kamers met een smaakvol interieur.
We hebben ook nog twee andere hotels bezocht, die net als Hotel Regina worden gerund door de vierde generatie van de familie Kremslehner.
Hotel Graben heeft 56 kamers, welke door de gegeven architectuur van het gebouw een eigen karakter hebben.
Hotel Royal heeft 88 elegante kamers, waaronder 70 superior tweepersoonskamers en 14 deluxe tweepersoonskamers. De kamers zijn de afgelopen jaren allemaal volledig gerenoveerd en staan ​​onder meer garant voor een onvergetelijk verblijf in hartje Wenen. Dit hotel heeft tevens een prachtig dakterrasrestaurant, Ristorante Settimo Cielo, met een adembenemend panoramisch uitzicht over de daken van Wenen tot aan de Schneeberg.

Schloss Schönbrunn
Dit paleis is één van het belangrijkste culturele erfgoed van Oostenrijk. Het paleis werd aan het eind van de 17de eeuw gebouwd door keizer Leopold I. In de loop der jaren is het paleis het decor geweest van het hofleven. Dankzij deze geschiedenis is het Schönbrunn paleis één grote culturele schat, vol kunst en meubelstukken uit de 17de en 18de eeuw.
Minstens zo mooi als het barokke slot zelf is het omliggende park, de Schlossgarten.

De Spaanse Rijschool
Deze rijschool in Wenen is het enige instituut ter wereld waar de klassieke dressuur uit de renaissance bewaard is gebleven en onveranderd wordt bijgebracht aan de ruiters van nu. Een onvergetelijk schouwstuk met de Lippizaner paarden van nu en de muziek en dressuur van toen.
Iedere ochtend trainen de paarden in de Spaanse Rijschool samen met de ruiters de dressuur. Dat begint met een eenvoudige warming-up en men probeert gedurende de ochtend de dressuur verder te verfijnen.
Wij hebben zo’n training gezien; dat is echt een aanrader. Maar er worden ook voorstellingen gegeven, die in het weekend plaats vinden.

Koetsritje
Als je in Wenen bent, is het zeker een aanrader de stad te gaan bezichtigingen vanuit een koets! Het is niet goedkoop (55 euro voor een rondrit van twintig minuten, 80 euro voor een rondrit van veertig minuten) maar zeker de moeite waard. Er is plaats voor vier personen.

Sissi museum
In het Hofburgpaleis in Wenen bevindt zich het Sissi Museum. Dit museum is het belangrijkste en meest informatieve museum over keizerin Elisabeth, ook wel bekend als Sissi. In het museum worden allerlei persoonlijke spullen van Sissi getoond, waaronder een deel van haar prachtige jurken en serviesgoed. Je krijgt er bovendien een bijzonder inkijkje in het leven van de beroemde keizerin.

Kaisergruft / Kapuzinergruft

De Kaisergruft is een keizerlijke crypte, ook wel de Kapuzinergruft genoemd. Op één na liggen in deze keizerlijke grafkelder bijna 150 familieleden van de Habsburgers begraven uit drie eeuwen geschiedenis (keizers, keizerinnen, aanverwante familieleden en aartshertogen). De kist van keizer Franz Joseph I en zijn “Sissi”, de vermoorde keizerin Elisabeth (1898), worden nog steeds het meest bezocht. Er wordt bijna dagelijks bij het graf van Sissi bloemen neergelegd.

Prater
Sind 1897 draait het beroemde Wiener Riesenrad (Reuzenrad), met haar markante rode houten gondels, haar rondes. Het hoogste punt is 65 meter en tijdens een ronde word je beloond met een adembenemend uitzicht over de stad Wenen.

Weense Staatopera
Je kan Wenen niet bezoeken zonder klassieke muziek. En dan mag je toch eigenlijk de Weense Staatsopera niet missen, de grootste opera in Oostenrijk. Het Operahuis is absolute wereldklasse en wordt vaak beschouwd als het beste ter wereld.

Wij hebben ook nog een stadswandeling van twee uur gedaan onder leiding van een gids. Leuk en interessant om op deze manier de stad te verkennen.

Heel bijzonder is Wenen rond kersttijd. De stad Wenen is dan prachtig versierd en telt ruim 20 verschillende kerstmarkten, met elk een eigen sfeer. Je vindt er kerstmarkten met kunst en design; en de traditionele markten waar je kunt genieten van o.a. bisschopswijn.

Wij hebben enorm genoten van de stad Wenen! Wil jij ook zo’n stedentrip maken?

De ReisMeiden helpen graag.

Conny van Roon & Herma Rozemuller
06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl