Hoe help je je kind aan een huis?
11 september 2022
Wat is de invloed van het prijsplafond op je energierekening?
12 oktober 2022

Staat een rondreis in de V.S. op je lijst voor zomer 2023 dan is het nu de tijd om je rondreis te boeken!

De Verenigde Staten van Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Campers zowel als auto’s zijn op dit moment een stuk goedkoper vast te leggen dan wanneer je dat volgend voorjaar zou doen. Vroeg boeken loont!

Het verschil tussen het huren van een camper waarmee je rondreist of het huren van een auto en verblijven in hotels/motels zijn qua kosten ongeveer gelijk. Het gaat echt om de beleving die je zelf wil hebben of je kiest voor een camper of een autorondreis.

Een camper geeft het gevoel van kamperen, dus dichter bij de natuur. Tijdens een camperreis kun je zelf koken en dat is qua tijd die je kwijt bent en qua kosten soms voordeliger dan dat je 3 x per dag uit eten gaat. 

Een autorondreis met hotels maakt dat je grotere afstanden sneller kunt overbruggen en is natuurlijk zuiniger in gebruik qua benzine dan een camper. Je bed staat opgemaakt klaar en schuift heerlijk relaxed aan in een restaurant.

Rondreizen West V.S.
Het zuidwesten is misschien wel het meest populaire en veelzijdige gebied van de V.S. Wereldsteden als San Francisco, waar je een fietstocht over de Golden Gate Bridge kunt maken of ontdekken hoe Al Capone zijn tijd doorbracht op Alcatraz; of Los Angeles, waar je Hollywood en Beverly Hills kunt verkennen om een idee te krijgen van hoe de sterren leven of uitwaaien op een van de vele stranden, zoals het bekende Venice Beach. Ook een bezoek aan Las Vegas mag natuurlijk niet ontbreken, al is het maar om de gigantische hotels langs de Strip te bekijken die soms een stad op zichzelf zijn. Deze steden worden afgewisseld door ruige kusten, zonnige stranden, droge woestijnen, groene bossen, imponerende rode rotsen en diepe canyons. Aanschouw natuurwonderen als de Grand Canyon en Bryce Canyon, maar vergeet ook zeker de nationale parken als het groene Yosemite, uitzonderlijke Zion en extreme Death Valley niet te bezoeken.

Rondreizen Oostkust V.S.
In het oosten van de V.S. combineer je natuurschoon met culturele hoogtepunten. Plan een stop in Philadelphia, de bakermat van de onafhankelijkheid, en zie de traditionele Amish in koetsen voorbijrijden in Lancaster.
Deze kant van de V.S. wordt vooral bezocht voor een reis naar de indrukwekkende miljoenensteden New York, Boston, Chicago, Washington DC, Orlando en Miami, waar je uitgebreid kunt shoppen en culturele bezienswaardigheden en evenementen kunt bezoeken.
Voor natuurliefhebbers is er ook veel te zien tijdens een rondreis aan de oostkust. In de meest noordelijke staten kan je walvissen zien of wandelen in de bergen en uitgestrekte bossen. De bossen aan de oostkust staan bekend om de Indian Summer: een spektakel van prachtige herfstkleuren die te zien zijn van New England tot zuidelijker en meer landinwaarts gelegen staten als West-Virginia. Zuidelijker ligt het mooie Florida, vooral geliefd om de pretparken, stranden en uitgestrekte moerassen van de Everglades.

Rondreizen Rocky Mountains
Twee hoogtepunten die u tijdens een reis door de Rocky Mountains niet mag overslaan zijn het Yellowstone National Park, met zijn stomende geisers, grazende bizons en veelkleurige poelen en het Grand Teton National Park met zijn indrukwekkende berglandschappen en wilde dieren. Maar als u naar Denver vliegt, ligt op geen uur rijden van de stad meteen al het Rocky Mountain National Park.  Laat je imponeren door de vier reusachtige presidentshoofden van Mount Rushmore. Wissel parken af met steden zoals Denver en Salt Lake City.

We hebben hier een aantal voorbeelden genoemd voor rondreizen in de Verenigde Staten van Amerika. Een rondreis kan op ieders wensen worden afgestemd. Vraag de ReisMeiden naar de mogelijkheden. Wij helpen graag.