Wordt het tijd om over te stappen van autoverzekering?
28 juli 2016
reisverzekering
Pechhulp of reisverzekering: wie helpt je in het buitenland op weg?
3 augustus 2016

Wat Pokémon Go voor je verzekering betekent

Telefoon laten vallen of gestolen: buitenshuisdekking

Een zeldzame Mewto gespot en in de verwarring niet een Pokeball maar je telefoon gegooid? Niet zo handig natuurlijk. Gelukkig kun je deze schade vergoed krijgen via de buitenshuisdekking op je inboedelverzekering. Ook als je telefoon uit je handen wordt getrokken tijdens een gevecht om een gym ben je verzekerd via deze buitenshuisdekking. Heb je alleen een ‘gewone’ inboedelverzekering? Dan is je telefoon verzekerd tot de voordeur. Buitenshuis moet je hiervoor dus een telefoonverzekering of buitenshuisdekking afgesloten hebben. Let op: niet elke buitenshuisdekking vergoedt schade aan je telefoon die door vallen en/of stoten is ontstaan. Kijk dus goed naar je polisvoorwaarden.

Aanrijding tijdens oversteken: autoverzekering van tegenpartij

Tijdens het oversteken verschijnt er ineens een Charizard naast je. Je stopt even om deze te vangen en wordt aangereden door een auto. De WA-verzekering van de automobilist vergoedt schade bij voetgangers en fietsers bijna altijd. In enkele gevallen kan de automobilist op overmacht beroepen. De automobilist geeft dan aan dat hij of zij er niets aan kon doen omdat jij ineens stil stond. Dit moet altijd via de rechter geregeld worden, maar zal niet zo snel worden toegekend.

Tegen een auto aan gefietst: aansprakelijkheidsverzekering

De fiets is natuurlijk de beste manier om snel grote afstanden te overbruggen. Hierdoor kun je meer Pokémon vangen en meer Pokéstops bezoeken. Veel Pokémontrainers zie je nu met hun neus in hun telefoon door de stad fietsen. Maar wat doe je als je hierdoor per ongeluk tegen een auto aanfietst? Je hebt in dit geval dekking op je aansprakelijkheidsverzekering. Met deze verzekering ben je namelijk verzekerd voor schades die je bij anderen veroorzaakt. De aansprakelijkheidsverzekering sluit schades uit die zijn ontstaan door opzet. Volgens de wet mag je je telefoon gebruiken op de fiets. Dus in dit geval wordt de schade aan de auto vergoed.

Tegen een lantaarnpaal aan gelopen: zorgverzekering

Je hebt bijna alle Pokémons verzameld en zoekt alleen nog een Snorlax. Je houdt dus je telefoon goed in de gaten als je op straat loopt. Hierdoor let je minder goed op waar je loopt en knal je vol tegen een lantaarnpaal aan. Resultaat is een hersenschudding. De medische kosten die je maakt vallen onder je basis zorgverzekering. Let wel op: ga je naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis? Dan betaal je eerst je eigen risico. Ga je naar de huisarts? Dan kost je dit niets.

Belangrijk! Let altijd goed op je omgeving

Zoals de app zelf ook al aangeeft: let altijd goed op je omgeving. Ondanks dat er meerdere verzekeringen zijn die je schade vergoeden, is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Door bewust te zijn van je omgeving voorkom je een hoop gedoe.