Originele stedentrips in 2020

geld
Goede financiële voornemens
5 januari 2020
Wat kost elektrisch rijden nu echt?
4 februari 2020

Bij een stedentrip wordt al snel gedacht aan Londen, Parijs en Barcelona. Bij De ReisMeiden denken we graag eens verder!

Daarom bieden wij 6 verrassende steden voor jouw volgende stedentrip!

#1 Zagreb, Kroatië

De hoofdstad van Kroatië is gemakkelijk te bereiken vanaf Nederland en is relatief klein. Dit zorgt ervoor dat de stad uitstekend te ontdekken is in twee á drie dagen. Met haar vele gezellige restaurants, barretjes en toffe bezienswaardigheden in het historische centrum is Zagreb de ideale Balkan-trip.

#2 Bilbao, Spanje

Bilbao is de grootste stad van de Spaanse regio Baskenland. Ontdek de schitterende moderne architectuur en breng een bezoek aan het Guggenheim Museum. In het knusse oude centrum kunt u ook heerlijk eten! Dwaal een paar dagen door Bilbao en leer Baskenland een beetje kennen. 

#3 Sofia, Bulgarije

Sofia is niet alleen de hoofdstad van Bulgarije, maar ook meteen de grootste stad van het land. In de stad zelf vind je prachtige kathedralen, verlaten steegjes met restaurants waar je heerlijk kunt eten. Hoewel Sofia geen onwijs grote stad is en je veel te voet kunt bekijken zal je merken dat je hier (nog) geen hordes toeristen tegenkomt.

#4 Vilnius, Litouwen

Vilnius is de hoofdstad van het Baltische land Litouwen. Het ligt in het zuidoosten van het land en heeft een historische binnenstad. Sterker nog; het is een van de grootste middeleeuwse stadskernen van Centraal- en Oost-Europa. Met de communistische bouwwerken, oude kerken, grote pleinen zit je hier voor een flinke dosis cultuur wel goed! Bovendien is het erg goedkoop, het eten en drinken en de toegangsprijzen voor bezienswaardigheden zijn meer dan betaalbaar.

#5 Ljubljana, Slovenië

De Sloveense hoofdstad Ljubljana is klein maar fijn. Het voelt meer als een groot dorp en de bijzondere bezienswaardigheden in Ljubljana zijn op twee handen te tellen. Maar dat De sfeer is enorm fijn en alles is lopend te ontdekken. De rauwe wijken vol met street art, de knusse restaurants en barretjes en de prachtige uitzichten zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. Bovendien is Ljubljana gelegen in het hart van Slovenië en kun je je stedentrip uitstekend combineren met de natuur, zoals een hike door de bloedmooie Tolmin Gorge of een bezoek aan het meer van Bohinj.

#6 Skopje, Noord-Macedonië

Skopje is gelegen aan de rivier de Vadar in het noorden van het land. En heeft de één na grootste bazaar van de Balkan waar je heerlijk kunt shoppen. Een stedentrip naar Skopje raden we je echter niet alleen aan vanwege de prachtige binnenstad, maar ook vanwege de schitterende omgeving. Op nog geen uur rijden vanaf de hoofdstad vind je bijvoorbeeld de indrukwekkende Matka Canyon. Een indrukwekkend stukje natuur net buiten de stad.

Conny van Roon & Herma Rozemuller
06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68
www.connyreizen.nl