Nederlanders willen weer op reis

Energieprijs voor huishoudens sinds 1 juli fors naar beneden: dit zijn de verschillen
8 juli 2020
4 manieren om je verbouwing te betalen
8 juli 2020

De Nederlandse reislust komt weer terug. Na de uitbraak van corona liep het aantal afgesloten reisverzekeringen fors terug. Maar juni liet een ommekeer zien. Uit een analyse blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel dichter bij huis te zoeken want het aantal afgesloten werelddekkingen nam af.

Vooral 35 plussers sluiten weer reisverzekeringen af

Uit de cijfers van Independer lijken vooral 35-plussers vakantieplannen maken. Was deze groep vorig jaar goed voor 44 procent van alle afgesloten reisverzekeringen, dit jaar zijn 35-plussers verantwoordelijk voor 55 procent hiervan.

Minder mensen kiezen voor werelddekking

Het lijkt erop dat we dit jaar dichter bij huis blijven, want reisverzekeringen met werelddekking zijn minder populair. Vorig jaar werd in mei en juni nog bij 46 procent van de reisverzekeringen een werelddekking afgesloten. In dezelfde maanden van dit jaar ging dat om nog maar 27 procent. Wel lijken mensen meer belangstelling te hebben voor doorlopende reisverzekeringen dan voor kortlopende pakketten. Vorig jaar zocht 62 procent van de vergelijkers naar een doorlopende reisverzekering. Dit jaar steeg dat percentage naar 76 procent.

Minder lang op reis

Doorlopende reisverzekeringen hanteren namelijk een verschillend aantal dagen waarop je maximaal aaneengesloten in het buitenland mag zijn. Mensen geven hiervoor dit jaar een kortere periode op dan vorig jaar. In mei en juni van dit jaar sloot 38 procent een verzekering af voor een periode langer dan 60 dagen. Dat is 10% minder dan vorig jaar.

TIPS

Nu veel Europese landen het hoogtepunt van de Covid-19 achter de rug lijken te hebben, zijn grenzen voorzichtig geopend en worden de regels versoepeld. Independer heeft 3 belangrijke verzekeringstips voor mensen die plannen hebben om deze zomer naar het buitenland te gaan.

  • Komt er een nieuwe corona-uitbraak? Dan haalt de Nederlandse overheid je niet terug naar Nederland. Ook de reisverzekeraar doet dit niet, omdat je vooraf kon weten dat de kans aanwezig was. Wil je toch met een veilig gevoel op reis? Kies dan voor een pakketreis. Dit is een pakket waarin je verblijf én de reis ernaartoe gecombineerd zijn. Hierbij is de reisorganisatie verplicht om je in geval van nood eerder naar huis te brengen.
  • Annuleringsverzekeringen vergoeden geen kosten meer van vanwege door corona geannuleerde reizen. Maar voor alle andere annuleringsredenen geldt deze verzekering nog wel.
  • Spoedeisende hulp in het buitenland wordt altijd gedekt door de basis zorgverzekering. Maar wel tot maximaal het in Nederland geldende tarief. Soms is zorg in het buitenland duurder. Wil je je tegen kostenverschil verzekeren? Dan kan dit in een aanvullende zorgverzekering of via de reisverzekering.