Met de camper op ontdekkingsreis

Stijgende energieprijzen: 4 vragen én antwoorden
6 december 2021
Stijgende energieprijzen: 4 vragen én antwoorden
29 december 2021

De Reismeiden wensen iedereen een gelukkig, gezond en vooral reislustig 2022!

Camperreizen zijn zonder twijfel een schitterende ervaring. De vrijheid die een camper huren je geeft is niet te evenaren. Je wordt wakker, jouw camper staat in de natuur en je stapt naar buiten om te ontbijten in de buitenlucht. Dat is pas genieten! Een groot voordeel is dat je alles bij de hand hebt. Je kunt je altijd even omkleden of naar het toilet gaan. Je hebt altijd een slaapplek, dit geeft je veel vrijheid. Met een camper ben je mobiel en zit je niet vast aan één plek. Je overnacht op de mooiste plekjes, vaak midden in de natuur en dichtbij de bezienswaardigheden.

Een camperreis door Amerika

Huur een camper in Amerika en bezoek met jouw huurcamper het veelzijdige land. Amerika, het land van de 50 staten. Met zo’n grote veelzijdigheid en groot oppervlakte zie je in één camperreis nog niet 10 procent van het land.

Nergens anders ter wereld kun je beter genieten van een ultieme camperreis dan in Amerika. Afwisselend natuurlandschap vol imposante bergtoppen, mooie stranden, bruisende steden, ongerepte wildernis, glinsterende helderblauwe meren, een spectaculaire kustlijn, kalksteen rotsen, verbluffende natuurparken, versteende zandduinen, spannende pretparken en knusse dorpjes. Kortom, een land dat onbeperkt veel te bieden heeft. Amerika is dan ook verreweg het meest ideale land voor het maken van een onvergetelijke rondreis!

Wanneer je een camper gaat huren in Amerika kun je het ultieme gevoel van vrijheid ervaren. Je bepaalt het eigen reistempo en ontdekt op de meest avontuurlijke manier alles wat het land te bieden heeft. Kamperen midden in de natuur, het ervaren van een machtig vrij gevoel, gezelligheid, interactie met de locals, geweldig met kinderen. Rijd langs interessante en indrukwekkende bezienswaardigheden op de route en stop op de meest verrassende plekken. Dat is een camperreis door Amerika.

Een camperreis door Canada

Canada is de ideale bestemming om met je camper rond te reizen. Canada biedt namelijk meer dan de eindeloze bossen, imposante bergketen en turquoise gekleurde meren. In West-Canada mag een bezoek aan het bruisende Vancouver en de ruige kust van Vancouver Island dan ook zeker niet ontbreken.

Denk ook eens aan het oosten van Canada met de vele nationale en provinciale parken. In het najaar verwonder je je hier aan de verkleuring van de bladeren, die prachtige herfstkleuren krijgen. De stedenliefhebber kan in Oost-Canada zijn hart ophalen in een van de levendige steden. En vergeet zeker niet de imposante Niagara Falls!

Met een huurcamper heb je alle vrijheid en overnacht je op de mooiste plekjes, midden in de nationale parken. Terwijl je op een camping in bijvoorbeeld Banff, een stad/nationaal park, aan het genieten bent van een lekkere barbecue zie je een stukje verderop een roedel herten in het gras grazen. Of je klapt zo je campingstoeltje uit om op een prachtig plekje met een kop koffie te genieten van het uitzicht.

Met een camper heb je alle vrijheid om dit uitgestrekte land te ontdekken.

In Amerika en Canada heb je, grofweg, de keuze uit campings in de natuur (natuurcampings) en de grotere ‘commerciële’ campings (privécampings). Natuurcampings liggen in de nationale parken of de provinciale parken en hier zijn de voorzieningen vaak eenvoudig, maar daar staat tegenover dat de ligging prachtig is. Midden in de natuur, in het bos, aan de rand van een meer, tussen de bergen… wat heb je nog meer nodig dan dat? De campings in de grotere parken hebben soms een stopplek van een shuttlebus vlakbij, zodat je het park per gratis shuttle of te voet kunt verkennen. Ideaal! De privécampings liggen buiten de nationale parken en staatsparken, soms in de stad, soms vlakbij een bekende bezienswaardigheid en bieden vaak veel voorzieningen aan. Denk aan een campingwinkel, wasmachines en misschien een zwembad.

Een camperreis door Noorwegen

Voor een reisje naar Noorwegen hoef je straks niet meer te vliegen of naar Denemarken te rijden voor een overtocht. Vanaf april kun je in Groningen op de boot stappen.

De eerste afvaart van de nieuwe veerdienst staat gepland voor 7 april 2022 en het is de bedoeling dat de boot drie keer per week heen en weer gaat varen tussen de Eemshaven en Kristiansand in het zuiden van Noorwegen.

Noorwegen staat bekend om haar mooie natuur en die ontdek je het allerbest met je camper. Tijdens een camperreis ben je flexibel en reis je gemakkelijk door het uitgestrekte land. Zo weet je zeker dat je meerdere hoogtepunten kunt bezoeken!

Je mag in Noorwegen wildkamperen, je kunt daardoor je camper op de mooiste plekjes parkeren. Wat ook fijn is aan het reizen met een camper is dat je altijd droog zit. Op jaarbasis valt in Noorwegen namelijk ongeveer 800 tot 1200 millimeter neerslag.

Tijdens een camperreis door Noorwegen geniet je van de Noorse fjorden, de Lofoten of misschien wel de Noordkaap.

Wanneer je ervoor kiest om een camperreis te gaan maken zijn er verschillende zaken om op te letten. Denk goed na over je reiswensen. Hoe lang wil je met de camper op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren. Welke route sluit het beste aan bij je reiswensen?

De Reismeiden helpen graag met het uitzoeken van de camperreis die bij jou past.

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl

https://www.facebook.com/deReisMeiden/