Stijgende rente overbruggingshypotheek heeft grote gevolgen: dit moet je weten
13 juni 2023
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
13 juni 2023

Pink piggy bank on a beach with blue sunglasses. Space for copy. Travel money concept.

Bij welke verzekeraar moet je zijn als je in het buitenland in het ziekenhuis terechtkomt? Als zoiets gebeurt, wil je niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. Je weet dat de basisverzekering spoedeisende hulp wereldwijd vergoedt. Fijn, dat is netjes geregeld. Daarbij heb jij je extra goed voorbereid door van te voren een reisverzekering af te sluiten. Maarehh, het is nu wel een beetje verwarrend, al die verzekeringen. Wie vergoedt wat?

Met wie neem ik contact op?

Neem altijd eerst contact op met je zorgverzekeraar! Zij zullen de medische kosten uit je basisverzekering vergoeden. Let op: dit betekent niet dat je met je basisverzekering voor álle kosten bent verzekerd.

Lees hier de belangrijkste situaties waarbij zorgkosten op reis je basisverzekering overstijgen:

  • De zorgkosten op jouw vakantiebestemming zijn hoger dan in Nederland. Denk hierbij aan Zwitserland en Amerika. Maar ook in andere landen kan je zomaar in een duurdere privékliniek terecht komen.
  • Je eigen risico. Dit gedeelte moet je van je zorgverzekeraar altijd zelf betalen. Tip: je kan deze kosten terugvragen van je reisverzekeraar.

Inpakken en afsluiten

Hoe ben je nou het beste verzekerd zonder dubbel verzekerd te zijn? Een aanvullende Buitenlanddekking op je zorgverzekering raden we af. Een reisverzekering met Geneeskundige kosten dekking is namelijk veel uitgebreider. En vaak ook voordeliger. Conclusie: de reisverzekering is de beste keuze. En heb je toch nog de Buitenlanddekking op je zorgverzekering? Dan zijn zij wel je eerste aanspreekpunt om die hoge rekening in Zwitserland te betalen.