Levensverzekering vaak vergeten

De mooiste Incento treinreizen ter wereld
3 mei 2019
Een e-bike leasen: de voor- en nadelen
3 mei 2019

Dat stelt Uitvaartverzekeringwijzer.net. De vergelijkingssite is een petitie gestart om ervoor te zorgen dat dit onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer komt.
 

Uitvaartverzekering

Er zijn verschillende levensverzekeringen, zoals de uitvaartverzekering en de overlijdensrisico verzekering. De overlijdensrisicoverzekering is vaak gekoppeld aan de hypotheek en wordt daardoor minder vaak over het hoofd gezien.

Maar zo’n 70 procent van de bevolking heeft een uitvaartverzekering, die (een deel van) de kosten van een uitvaart betaalt. De meeste mensen hebben een polis met een dekking met een waarde tussen de 5.000 en 10.000 euro. De premie voor dergelijke verzekeringen is vaak al lang geleden betaald. Dat maakt de kans groter dat nabestaanden zo’n verzekering over het hoofd zien. Helemaal omdat er inmiddels veel aanbieders verdwenen, overgenomen of gefuseerd zijn.

Alleen verzekeraar Ardenta gaat actief op zoek naar nabestaanden bij oude polissen.

Wanneer nabestaanden geen aanspraak maken op een uitvaartverzekering, blijft het geld bij de verzekeraar.  Hoeveel geld er zo precies bij verzekeraars blijft liggen is niet bekend, maar Uitvaartverzekeringswijzer.net schat in dat het om duizenden polissen moet gaan.