Verzekering: koffers afdekken in auto onvoldoende
2 december 2019
Studieschuld? Het moet makkelijker worden om een hypotheek te krijgen
2 december 2019

Een bal door de ruit van de buren, melk over de iPad en een gebroken been op vakantie. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker met kinderen! Het is dan fijn als je dan goed verzekerd bent. Daarom zetten wij speciaal voor gezinnen de belangrijkste verzekeringen voor vier veelvoorkomende pechsituaties op een rij.

1. Je kind maakt spullen in huis kapot

Spullen zijn maar spullen. Maar toch… als er iets mee gebeurt, kan dat toch flink balen zijn. Bijvoorbeeld omdat je kind bedenkt dat het tafelblad leuk tekenpapier is, de iPad kapot laat vallen of op je dure bril gaat zitten. Met de inboedelverzekering hoef je je hier geen zorgen om te maken. Deze verzekering zorgt ervoor dat spullen in je huis verzekerd zijn tegen onder meer diefstal en brand- en waterschade..”

2. Je kind maakt iets aan je huis kapot

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je kind iets aan je huis kapot maakt. Denk aan een voetbal door de ruit en keukenkastjes die met watervaste stift beklad worden. Of erger: je kind stoot een kaars om waardoor de boel in de fik vliegt. Ook dan wil je goed verzekerd zijn. De woonhuisverzekering allrisk biedt hiervoor de oplossing. Met deze verzekering is je huis verzekerd bij schade door onder meer brand, water en storm. 

3. Je kind maakt iets van iemand anders stuk

Kinderen zijn soms onoplettend of wild. Hierdoor is de kans groot dat ze een keer iets van iemand anders stuk maken. Als het om een speelgoedauto gaat, zijn de kosten meestal wel te overzien. Maar het kan ook flink in de papieren lopen. Bijvoorbeeld als het om een smartphone, kras op de auto of kapotte ruit bij de buren gaat. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je je daar geen zorgen over te maken. Deze verzekering dekt schade als je kind per ongeluk spullen van een ander beschadigt of iemand verwondt.

4. Je kind wordt ziek of krijgt een ongeluk op vakantie

Ga jij met je kinderen op reis? Dan is de kans groot dat je een hutkoffer vol spullen voor je kids meeneemt. Speelgoed, extra kleding en medicijnen. Allemaal belangrijk. Denk je ook aan een (doorlopende) reisverzekering? Stel bijvoorbeeld dat je baby op vakantie een oorontsteking krijgt. Dan kun je vaak niet terugvliegen. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen, onder meer omdat je langer moet blijven en je naar de arts moet. Met de doorlopende reisverzekering kun je die kosten dekken. Hiervoor zijn twee opties: de allriskdekking of de basisvariant met een met aanvullende dekking. Meer informatie hierover vind je op de pagina van de doorlopende reisverzekering.