Nederlanders hangen minder lampjes in kerstboom
7 december 2022
Zonnepanelen en jaarafrekening: antwoorden op meestgestelde vragen over het energie prijsplafond
4 januari 2023

De ReisMeiden wensen iedereen een heel gezond, gelukkig en vooral reislustig nieuwjaar toe.

Fly & Drive vakantie

Een fly & drive vakantie combineert een vliegreis, huurauto en overnachtingen. Dit type vakantie kan volledig worden ingevuld op basis van je persoonlijke wensen.

Een fly & drive is een vakantie met optimale vrijheid! Je bespaart veel tijd door met een vlucht naar je bestemming te reizen en bij aankomst staat een comfortabele huurauto voor je klaar waarmee je prachtige rondreis kan beginnen.

Bij fly & drive rondreizen liggen de overnachtingen vast, maar je bepaalt uiteraard zelf welke route je van de ene naar de andere accommodatie neemt. Via de hoofdwegen naar die mooie plaats van je volgende overnachting, of juist op je gemak over de provinciale wegen en onderweg genieten van het landschap. Je zit zelf aan het stuur, zowel letterlijk als figuurlijk!

Naast de vrijheid zijn er nog meer voordelen van een fly & drive vakantie.

1. Een geschikte auto
Ga je op vakantie naar een land waar ze links rijden? Dan is het natuurlijk handig om in een auto te rijden die daar op afgestemd is. Dat geldt eveneens voor landen met een heel ander klimaat, zoals bijvoorbeeld IJsland, of landen met veel bergen, zoals Italië of Oostenrijk. Wanneer je met je eigen auto gaat twijfel je wellicht of dat wel verstandig is. Met een huurauto aangepast op het land van bestemming hoef je daarover niet te piekeren. Het wordt voor je geregeld. Hierdoor weet je zeker dat de auto geschikt is voor het gebied en kom je niet voor verassingen te staan.

2. Alles in een keer geregeld
Wanneer je een fly & drive vakantie boekt hoef je bij aankomst op het vliegveld niet op zoek te gaan naar een huurauto of de reis te vervolgen met het openbaar vervoer. Geen gedoe, meteen lekker van je vakantie genieten. Daarbij heb je geen gesjouw met koffers. Gaat je huurauto kapot? Dan zal het bedrijf die de auto verhuurt dit oplossen. De auto die je huurt is vaak allrisk verzekerd.

3. Spontaan een tussenstop maken
Met een huurauto heb je de mogelijkheid om naar bijzondere plekken te rijden. Contact leggen met locals in kleine dorpjes of een eindje rijden naar een pretpark of shopping mall. Onderweg ergens  een spontane tussenstop maken? Met je eigen huurauto kan je stoppen wanneer dat je zelf wilt. Het is fijn dat je van je route af kan wijken en je eigen dag in kan delen. Je kan het massatoerisme ontwijken en je komt op plekken die je normaliter niet ziet.

Portugal is een zeer populaire bestemming voor een fly & drive vakantie, dit heeft meerdere redenen. In eerste instantie maak je op deze manier kennis met de adembenemende kustlijnen en het indrukwekkende natuurschoon van de Algarve. Naast het vaste land heeft Portugal nog een mooie verrassing! Namelijk het ‘Bloemeneiland’ Madeira. Haar milde klimaat, evenals het heuvelachtige decor met prachtige (ver)gezichten, zorgen ervoor dat dit een zeer populaire bestemming is voor een mooie fly & drive vakantie.

Spanje is een heerlijk land om vakantie te vieren aan één van de Costa’s, maar wil je het land beter leren kennen dan is een fly & drive een ideale optie.
Noord Spanje is weergaloos: Onaangetaste natuur die magie uitademt. De pelgrimsroute El Camino de Santiago is een aanrader. Stille baaien langs een fraaie kustlijn naar Bilbao en León, met kloosters en burchten op de route. De routes rondom Valencia doen niet onder voor andere routes in het land. De historische stad staat bekend om de aangename sfeer, met monumentale gebouwen en sympathieke dorpjes. Andalusië mag uiteraard niet ontbreken. Het zuiden staat niet alleen bekend om zijn prachtige landschappen, het is ook de thuishaven van de veelbewogen Flamenco. Schilderachtige dorpjes afgewisseld met onaangeroerde natuur.

Italië is ook zo’n land waar veel te zien is en zeer geschikt voor een fly & drive vakantie. Bijvoorbeeld de Almafikust. Vanaf de historische havenstad rijd je langs de prachtige Amalfitaanse kust, met haar vele pittoreske baaien en kleurrijke huizen. Of Toscane, je rijdt over kronkelende wegen door een glooiend landschap, langs cipressen en statige landhuizen. Ontdek de vele prachtige middeleeuwse stadjes, zoals Lucca, Sienna, Volterra en San Gimignano. Sicilië is ook een prachtig gebied. Je rijdt langs de vele culturele bezienswaardigheden, zoals tempels en oude kerken. Relax op het strand of in een van de natuurgebieden.

Wil je zo’n fly & drive vakantie boeken, bijvoorbeeld naar Portugal, Spanje, Italië of misschien wel verder weg zoals Amerika of Canada? De ReisMeiden adviseren je graag bij het zoeken naar de juiste reis.