Dekt reisverzekering ook een dagje uit?

Verduurzamen met energiebespaarhypotheek
5 augustus 2020
Hypotheekvormen
Huis verhuren? Let op je opstalverzekering
5 augustus 2020

Een reis- en annuleringsverzekering kan goed van pas komen bij wat tegenslag. Maar nu veel mensen noodgedwongen in eigen land blijven en kiezen voor af en toe een dagje weg, komt de vraag bovenborrelen: dekt de reisverzekering dat ook?

Dat hangt er vanaf. De polisvoorwaarden kunnen per verzekering verschillen. De algemene regel is dat een dagje uit mét een overnachting meestal wel onder de reisverzekering valt, maar zonder overnachting niet. Die dekking geldt ook bij overnachtingen in eigen land. Mocht er iets gebeuren waarvoor je een beroep doet op de reisverzekering, dan moet je een bewijs van overnachting hebben.

Maar er zijn uitzonderingen op deze regel. Zo heeft ABN-Amro de voorwaarden voor de doorlopende reis- en annuleringsverzekering onlangs tijdelijk versoepeld. Van 20 juli tot en met 30 augustus 2020 vallen ook daar de dagjes uit zonder overnachting onder de dekking. Deze actie geldt voor nieuwe en bestaande klanten.

Mocht er tijdens het dagje uit iets gestolen worden of kapot gaan, dan vergoeden de meeste reisverzekeraars niet de nieuw-waarde, maar de dagwaarde.