De Leukste pretparken op een rijtje

Grote prijsverschillen tussen fietsverzekeringen
3 mei 2019
Waarom betalen jongeren meer voor hun autoverzekering?
3 juni 2019

Of je nu van wilde ritjes in een achtbaan houdt, of liever een tochtje maakt in een echte kinderattractie: een attractiepark is voor jong en oud. Wanneer je in Nederland een dagje op stap wilt, heb je meer dan genoeg keuze. Door het hele land zijn verschillende attractieparken te vinden, met of zonder overnachting bij het park.
De leukste attractieparken van Nederland op een rij.

Efteling, Kaatsheuvel, het bekendste pretpark van Nederland

Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows. In de Efteling is voor iedereen wat te vinden. Beleef de magie van de Efteling opnieuw in Nederlands grootste en bekendste attractiepark. Een uniek park, midden in de natuur.

Geniet van nog meer momenten samen. Blijf slapen in één van onze hotelkamers, vakantiewoningen of appartementen. Een overnachting is altijd inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling en gratis voor kinderen t/m 3 jaar.

Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Ontdek het Wilde Westen van Nederland in Attractie-& Vakantiepark Slagharen. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan dertig spannende attracties. Veel shows voor groot en klein, bijvoorbeeld de American Circus Show met Alex de Brandweerman. Of kom naar de show van Randy & Rosie, de zingende en dansende wasberen.                                                                                                                        

Wie in vakantiepark Slagharen overnacht heeft de keuze uit diverse Wild West-accommodaties (met alle gemakken van nu). Slaap je liever in je eigen tent of caravan, geen punt. Er is ook een camping. Als gast van het vakantiepark heb je onbeperkt toegang tot de attracties, de waterspeeltuin Sunny Beach.

Duinrell, Wassenaar, attractiepark voor jong en oud

Kom naar Duinrell, geniet van meer dan 40 attracties voor groot en klein en roetsj in het Tikibad van alle 16 glijbanen. . Ontdek tussen het groen de spectaculaire attracties en waterachtbanen! Voor de kleintjes valt er genoeg te beleven: van klim- en speeltoestellen tot entertainment in het park.

Kom voor een weekend weg of langere vakantie naar vakantiepark Duinrell in Wassenaar, gelegen midden in een bos- en duingebied en vlakbij het strand. Duinrell biedt groene kampeerplekken, knusse Duingalows en luxe lodge-tenten met een attractiepark én waterpark in de achtertuin! Elke dag heb je onbeperkt toegang tot het attractiepark

Walibi Holland in Biddinghuizen met de snelste en extreemste achtbanen

Voor liefhebbers van achtbanen is Walibi misschien wel het beste pretpark, met de snelste, hoogste én spannendste achtbanen van Nederland. De Goliath is zelfs de hoogste achtbaan van de Benelux, Speed of Sound gaat zes keer over de kop en de achtbaan Lost Gravity is misschien wel de meest extreme van allemaal. Beschik jij over een sterke maag? Veel plezier! Natuurlijk zijn er ook wat attracties die geschikt zijn voor minder grote durfallen, zoals de Crazy River en de Splash Battle. Houd je van Halloween? Dan moet je ook bij Walibi zijn. Dit park organiseert namelijk ieder jaar speciale Fright Nights, waarbij acteurs je de stuipen op het lijf jagen.

Familiepark Drievliet in Rijswijk

Familiepark Drievliet is een attractiepark in Rijswijk, dat al sinds het jaar 1951 open is. Wat begon als een kleine speeltuin is nu een groot familiepark. Wanneer je met het hele gezin op pad wilt gaan, is Drievliet een goede keuze. Dit attractiepark heeft namelijk genoeg attracties die ook geschikt zijn voor de allerkleinsten. Natuurlijk zijn er ook voldoende achtbanen voor de mensen die het liefste het avontuur opzoeken. Daarnaast worden er ook verschillende shows opgevoerd in het park.

Plaswijckpark in Rotterdam

In Rotterdam vind je Plaswijckpark: een groot familiepark dat eigenlijk een uitgebreide speeltuin is. Kinderen hebben hier alle kans om ongestoord te klimmen en te klauteren. Er zijn genoeg attracties zoals schommels en grote klimtoestellen, maar het park heeft ook nog meer te bieden. Zo heb je hier mooie wandeltuinen waar je rustig doorheen kunt struinen. Ook zijn er leuke dieren te vinden in Plaswijckpark, zoals apen en roofdieren. Er is dus voor iedereen wat te beleven in dit Rotterdamse attractiepark.

Julianatoren in Apeldoorn

Voor kinderen van twee tot twaalf jaar is Julianatoren het perfecte attractiepark. Het is gevuld met talloze kinderattracties die geschikt zijn voor de allerkleinsten. Rustige ritjes langs sprookjesfiguren of een spannend tochtje in de kinderachtbaan: het kan allemaal. Natuurlijk mogen grote speeltoestellen ook niet ontbreken aan een kinderpretpark. Tijdens een bezoek aan Julianatoren kan je bovendien Jul en Julia ontmoeten: de twee mascottes van het park. Dit park is een echte aanrader.

Avonturenpark Hellendoorn

Ook Avonturenpark Hellendoorn is een attractiepark voor het hele gezin. Zoek verkoeling in de wild waterbaan of de raftingboot. Heb je juist zin in iets meer snelheid? Dan zijn er ook verschillende (kinder)achtbanen in het park te vinden. Voor volwassenen en oudere kinderen is er genoeg spannends te beleven, terwijl er ook meerdere gezellige kinderattracties zijn voor de kleintjes. In de lente en zomer kan je hier ook terecht bij het grote slidepark. Hier glij je op hoge snelheid van talloze waterglijbanen af.

Attractiepark Toverland in Sevenum

Toverland is een magisch attractiepark in het Limburgse Sevenum. In 2001 begon dit park als een indoor speeltuin, maar inmiddels is Toverland uitgegroeid tot een waar attractiepark. Het park is opgedeeld in verschillende werelden die allemaal weer iets unieks te bieden hebben. Je vindt hier spannende waterattracties, achtbanen en een echte bobslee. Natuurlijk is het indoor gebied van het park nog steeds een belangrijke attractie. Vooral de kleintjes kunnen hier genoeg vermaak vinden voor een onvergetelijke dag.

Het voordeligste pretpark van Nederland, Drouwenerzand in Drouwen

Een dagje naar een pretpark is leuk, maar meestal een dure onderneming. Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen (Drenthe), is het voordeligste pretpark van Europa en eten en drinken inclusief. De attracties zijn ook erg geschikt voor jongere kinderen. Overnachten kan ook in Vakantiepark Drouwenerzand, in bijzondere nieuwe accommodaties bijvoorbeeld een kasteel-logde, woud-logde of saloon-lodge. U heet dan ook gratis toegang tot het park.

Alle parken op een rijtje, dat wordt kiezen, want elke park is uniek en heeft veel te bieden, maar allemaal even leuk om een heerlijke dag door te brengen met familie en vrienden. Ook voor attractieparken kan ik u helpen. Bel, app of mail mij.

Conny 06-20 90 81 89/ Herma 06- 20 91 97 68

connyreizen@mijnreiskennis.nl.

www.connyreizen.nl