Elk kwartier een auto opzettelijk beschadigd
12 november 2019
Black Friday: groeiende animo ondanks nepkortingen
2 december 2019

1.New York
De stad waar alles eigenlijk al prachtig is, wordt tijdens de kerstdagen nog mooier! Woningen worden versierd en door de hele stad wordt schitterende decoratie opgehangen. New York straalt door de miljoenen lichtjes in diverse kleuren. De bekende, gigantische kerstboom bevindt zich op Rockefeller Center en de winkelstraten van Fifth Avenue worden ook adembenemend mooi versierd. Nergens anders vind je een kerstsfeer zoals deze.

2. Reykjavik, IJsland
De donkere winters van IJsland worden verlicht door de prachtige schitterende lichten. Reykjavik is een romantische stad tijdens de feestdagen en overal zijn er gevormde rijen van houten kraampjes waar kerstcadeaus en diverse lekkernijen verkocht worden. In het centrum zie je de allermooiste kerstdecoraties en worden de prachtigste verhalen over trollen, elfen en andere wezens uitgebeeld.

3. Praag, Tsjechië
Wanneer je tijdens de kerstdagen in Praag bent, voelt het alsof je in een andere wereld bent beland.Voor de Praagse bevolking staat Kerstmis in het teken van familie en liefde. Bezoek de bekende kerstmarkt op het Oude Stadsplein waar je kunt genieten van prachtige optredens en een gigantische kerstboom die versierd is met schitterende verlichting. Ook op het Wenceslasplein zijn leuke kerstkraampjes en kun je traditionele souvenirs kopen of heerlijke Tsjechische recepten proeven.

4. Kopenhagen, Denemarken
De Deense bevolking is, net als de Praagse bevolking, zeer fanatiek als het gaat om kerst. Het is een belangrijk feest, waar veel aandacht aan wordt besteed. Heerlijk eten, gezelligheid en prachtige versiering staan in het middelpunt bij een Deense Kerstmis. De koude winter is begonnen, maar in Denemarken is de decembermaand de warmste maand. Een ander hoogtepunt van kerst is het familiepark Tivoli. Tientallen kraampjes met traditionele, Deense artikelen vullen de paden en er zijn diverse activiteiten te beleven. Zo kun je een adembenemende balletvoorstelling bijwonen, een sleetocht maken met rendieren en genieten van de attracties in het park.

5. Wenen, Oostenrijk
Toeristen van over de hele wereld komen naar Wenen om de jaarlijkse kerstmarkten te bezoeken. Op de kerstmarkt van het Rathaus zijn de heerlijkste lekkernijen te verkrijgen. En bij het paleis Schönbrunn kun je genieten van kerstmuziek, kraampjes en prachtige versieringen. Op de oud-Weense kerstmarkt op de Freyung zal men een traditionele kerst ervaren. En het kerstdorp bij het paleis Belvedère staan kraampjes met kunst en heerlijk eten.

Kan jij niet wachten op deze warme tijd tijdens de koude winter of toch een kerst zonder alle familieverantwoordelijkheden?

De ReisMeiden helpen je graag bij het uitzoeken van een reis!
Conny van Roon & Herma Rozemuller 06 – 20 90 81 89 / 06 – 20 91 97 68 www.dereismeiden.nl
https://www.facebook.com/deReisMeiden/