Gasprijs schiet omhoog: wordt het opnieuw een winter met enorme stijgingen?
31 oktober 2023
Maximumprijs warmtenet flink gedaald
8 december 2023

Het is erg populair om met een camper een rondreis te maken door Amerika. Er zijn heel veel mogelijkheden voor zo’n rondreis. Bijvoorbeeld Noord-Amerika met de prachtige natuurparken, Grand Canyon, Zion National Park. Of de bruisende steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Of ontdek de Oostkant met de swingende muzieksteden Memphis en Nashville en the-city-that- never-sleeps:  New York. Of trek met je camper langs de tropische stranden van Florida.

Voordat je zo’n reis gaat maken is het verstandig om je eerst te verdiepen in de diverse camperverhuurders in Amerika. Omdat deze vakanties erg populair zijn is het verstandig om op tijd je camper te boeken. Vaak is er vroegboek korting tot eind december.

Vervolgens ga je de route bepalen, wat wil je graag zien tijdens de reis en wat is haalbaar qua afstanden. Ook kun je bepalen of je een rondje maakt en de camper weer terugbrengt waar je hem ophaalt. Natuurlijk is het ook mogelijk om de camper in te leveren in een andere plaats dan waar je hem ophaalt.

In Amerika heb je verschillende mogelijkheden wat campings betreft. Je hebt campings die liggen in de nationale parken (Vooraf reserveren noodzakelijk, dit kan een half jaar voor de aankomst datum!) of de provinciale parken, hele mooie gebieden midden in de natuur, in het bos, tussen de bergen of bij een meer. De voorzieningen zijn vaak eenvoudig. Dan heb je de privécampings die liggen buiten deze parken en bieden vaak veel voorzieningen aan zoals bijvoorbeeld een zwembad.
Er wordt vaak gekozen om deze campings af te wisselen. Het overnachten op de prachtigste plekjes in de natuurparken met de afwisseling op de privé campings, om daar even de was te kunnen doen of om een lekkere verfrissende duik in het zwembad te nemen, maken de vakantie heel bijzonder. De kampeerplaatsen in de natuurparken zijn snel volgeboekt, deze moet je dus lang van tevoren reserveren.

Iedere campingplek heeft andere voorzieningen beschikbaar voor je camper en verschillende Hook-up mogelijkheden. Je hebt full hook-up dat betekent dat je gebruik kunt maken van water, stroom en een aansluiting op de riolering. Een limited hook-up betekent dat je alleen gebruik kunt maken van water en stroom. De stroom heb je nodig om in de camper gebruik te kunnen maken van de stopcontacten, maar ook voor de airco.

Je hebt campingplekken waar je aan de ene kant kunt inrijden en aan de andere kant er weer uit (pull-thru site). Als je onzeker bent over het inparkeren kan dit heel handig zijn. Een campingplek waar je achteruit in moet parkeren wordt een back-in site genoemd. Houd wel rekening met de grootte van je camper en de kampeerplaats die je van tevoren boekt.

Een van de eerste dingen die je in Amerika gaat doen is je camper volladen met boodschappen. Elke camper heeft een grote koelkast en een vriesvak. Zeker als je de natuurparken intrekt is het handig om voorraad voor een paar dagen in te slaan. Onder in de camper is voldoende plaats voor flessen water en blikjes drinken. Neem de tijd om de boodschappen te doen, want de supermarkten zijn mega groot en je kijkt je ogen uit.

Neem ook voldoende tijd en blijf een paar nachten op dezelfde camping; je hebt tenslotte vakantie.

Er komt veel kijken bij het plannen en organiseren van een camperrondreis door Amerika. De ReisMeiden helpen graag en kunnen putten uit eigen ervaring.

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl

https://www.facebook.com/deReisMeiden/