Bon dia Dushi!

Meer mensen in aanmerking voor een NHG-hypotheek in 2021
6 oktober 2020
Internetcriminaliteit stijgt explosief tijdens corona
29 oktober 2020

Curaçao behoort al jarenlang tot de meest favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders in het Caribisch gebied. Het feit dat Curaçao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden en daarom een speciale band heeft met Nederland is natuurlijk ook gemakkelijk. Je kunt op veel plekken gewoon Nederlands spreken! Het heerlijke tropische klimaat, de prachtige stranden en de vriendelijke mensen doen de rest.

Willemstad

Over de hoofdstad Willemstad valt een hoop te vertellen. Natuurlijk vind je hier de welbekende Handelskade in de wijk Punda met de kenmerkende pastel getinte gebouwen en de Koningin Emmabrug, in de volksmond vaak Pontjesbrug genoemd. Zeker ook de moeite waard is de ooit zo verguisde wijk Otrobanda, die tegenwoordig helemaal op het toerisme ingericht is.

Geschiedenis

Het eiland heeft een rijke historie, waaronder de geschiedenis van de slavernij. Een bijzonder en interessant Museum is Kura Hulanda in Otrobanda (Willemstad). In dit museum kom je alles te weten over hoe de Curaçaose cultuur is ontstaan. Daarnaast zijn er diverse landhuizen te bezoeken op het eiland. Deze landhuizen stammen uit begin 19e eeuw en werden door plantage-eigenaren gebouwd op hun stuk grond.

Zwemmen met dolfijnen

Dolphin Academy zorgt voor onvergetelijke ervaringen voor jong en oud. Ontmoet, zwem of duik met een dolfijn in hun natuurlijke lagune of in de open zee. De missie van de Dolphin Academy is om de oprechte en zorgzame interactie tussen dolfijnen en mensen centraal te stellen. In de verschillende interactieve belevenissen kunt u de dolfijnen ontmoeten en leert u van alles over hen.

Stranden

Voor iedere strandliefhebber is Curaçao écht een droomeiland. Je hebt hier supermooie stranden, leuke Beach clubs en fantastisch plekken om te eten en cocktails te drinken bij de mooiste sunsets! Er zijn grote gezellige toeristische stranden met veel faciliteiten, maar er zijn ook kleinere stranden waar je kunt relaxen en snorkelen in een verlaten baai. Ga snorkelen en geniet van de prachtige onderwater wereld van Curaçao. Grote kans dat je een schildpad tegenkomt! Raak deze prachtige dieren niet aan en probeer ze zoveel mogelijk met rust te laten in hun natuurlijke omgeving. Als je ze met respect behandelt en op gepaste afstand blijft kun je hier de snorkelervaring van je leven hebben.

Klein Curaçao

Klein Curaçao is een klein onbewoond eiland en een ‘must see’ als je op Curaçao bent. Het ligt zo’n 12 kilometer van het meest oostelijke puntje van Curaçao. Na een kleine 2 uur varen kom je aan in dit kleine paradijs. Klein Curaçao is een eiland met een parelwit strand en perfecte blauwe zee. Er staat een monumentale vuurtoren en aan oostkant van het eiland ligt het wrak van een aangespoelde tanker. Daarnaast kun je goed snorkelen en heb je hier een grote kans om zeeschildpadden te spotten!

Tip: Auto huren!

Het mooie eiland Curaçao verken je het beste met de auto. Zonder eigen auto of huurauto, kom je niet op de mooiste plekjes zoals de kleurrijke landhuizen, het natuurlijkpark Christoffelpark of de tropische stranden bij Westpunt. Het vinden van een goedkope en goede huurauto, kan een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel verhuurmaatschappijen en waar moet je op letten? De ReisMeiden staan graag voor je klaar om een leuk auto voor je te huren!

De ReisMeiden houden vanzelfsprekend het nieuws per land nauwlettend elke dag in de gaten. Daarin volgen we het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Uiteraard staat voorop dat wij je natuurlijk niet op vakantie laten gaan naar een bestemming die onveilig wordt geacht. Wij staan voor een onbezorgde vakantie, waarin plezier voorop staat. Daar horen zorgen over veiligheid natuurlijk niet bij. Je mag op ons rekenen!

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl