3 tips: controleer je reisverzekering!

Pensioen aanvullen al vroeg belangrijk
18 mei 2016
Neerslag, lekkage en overstroming: wat dekt je verzekering?
10 juni 2016

3 tips: controleer je reisverzekering!

Het vakantiegeld is gestort en de vakantie geboekt. Wat rest nog? Even kijken of de reisverzekering helemaal op orde is. Begin dan bij de geldigheid, klopt de reisverzekering wel met de vakantie die je geboekt had? We geven je drie belangrijke aandachtspunten die je niet over het hoofd moet zien bij het vergelijken van een reisverzekering.

Vakantie in eigen land of logeren bij vrienden?

Je hebt vrienden wonen in Noordwijk aan Zee. Als zij twee weken op de Franse camping zitten, heb jij aangeboden om op hun huis te passen. Niet duur en toch zon en strand. Vast een heerlijke vakantie, maar de reisverzekeringbiedt hier geen dekking voor. Binnen Nederland is de reisverzekeringalleen geldig als er vooraf een overnachting geboekt is.

In het huis van vrienden heb je niks geboekt, dus daar is de reisverzekering niet geldig. Ook een dagtrip in Nederland wordt niet als reis gezien. Zodra je in het buitenland bent is de reisverzekeringwel geldig. Dus ook bij één dag net over de grens.

Europadekking of werelddekking?

Dit is typisch een gevalletje goed opletten. Ga je alleen in Europa of Turkije op vakantie, dan kun je goed af met de standaard Europadekking op doorlopende reisverzekeringen. Ga je rondreizen in de Verenigde Staten of surfen op Bali, dan heb je de uitgebreidere werelddekking nodig. Toch wordt het (tijdelijk) aanpassen van de polis regelmatig vergeten.

Vervelend is dat je er vaak pas achter komt dat je voor het verkeerde dekkingsgebied verzekerd bent, als je een schade meldt. Vervelend als het om een gestolen zonnebril gaat, ronduit problematisch als er medische kosten gemaakt zijn.

Ga je op vakantie naar bijvoorbeeld Tunesië, Egypte of Turkije? Dan heb je voldoende aan je Europadekking. Voor de landen rondom de Middellandse Zee heb je geen werelddekking nodig

reisverzekering-wereldwijd_554x329.jpg

Zakenreis, vakantie of een combinatie?

Dit is een onderdeel van de polisvoorwaarden waar het heel vaak misgaat. Als je baas je naar een congres in Milaan stuurt, dan kan het heel aantrekkelijk zijn om er nog een paar dagen vakantie aan vast te plakken. Je bent er immers toch. Let dan goed op: zowel voor het eerste deel van je reis als voor de privédagen heb je een zakelijke dekking nodig.

Zelfs als je privé op vakantie bent en je besluit kort een in de buurt gevestigde klant te bezoeken, dan heb je voor de hele vakantie een zakelijke dekking nodig. Een particuliere reisverzekering is meestal wat goedkoper dan een zakelijke reisverzekering. Voor verzekeraars is het echter heel lastig te controleren welk deel van je reis zakelijk of privé was. Vandaar de strenge regel: één zakelijk element in je vakantie maakt de hele reis zakelijk.

Een goede check vooraf voorkomt gedoe. Twijfel je aan de dekking van je reisverzekering? Neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij of met een van onze adviseurs. Die kan voor je nakijken of jouw dekking goed aansluit bij de reis die je gaat maken.